Japon otomobil devi Honda’nın 2017 FC5 model Civic araçları binlerce araç sahibini mağdur etti. Araç sahipleri otomobillerinin özellikle şase direklerinin yanlarındaki yerlerde irili ufaklı birçok göçük ve dalgalanma oluştuğunu öne sürdü. Bu konu hakkında mağdur olduklarını dile getiren sürücüler can güvenliklerinden de emin olamadıklarını belirtti. Sürücüler şikayetlerini defalarca Honda Türkiye’ye bildirseler de herhangi bir yaptırımın olmadığını ve sorunun kullanıcı hatasından dolayı kaynaklandığı cevabını aldıklarını söyledi. 

Sıkıntılarına kulak vermeyen firmaya kızan mağdurlar sosyal medyada birleşti. Facebook üzerinden kurdukları üye sayfasında kısa sürede 7 bin kişiye ulaştı. Türkiye’nin dört bir yanından bu sayfaya fotoğraf ve video yağmaya başladı.

Sayfayı kuran ve tüm mağdurlar adına konuşan Müslim Işık, hiçbir görüşme taleplerine firma tarafından olumlu cevap gelmediğini öne sürdü. Işık, “Bu konuda Türkiye’de şikayetçi olan sadece biz değiliz. Sosyal medya sayfamızda 7 bin aracı olan insan var. Bu insanların ortak sorunu göçük” dedi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Kenan aktas 01.02.2019 21:58
    Honda da arabanin on amartasorleri garanti kapsaminina girmiyormus
  • SERDAR 16.10.2017 09:15
    yuh anasını araç alınmaz kardeşim japon u almanı kalmadı yerli çıksın da kötü iyi artık neyse yerliye yatırım yapalım ozaman bunlar adam olur biraz reno olsun ford olsun hatta hepsi öyle asla fabrika hatalarını kabul etmiyorlar sıfır alınan araçlarda hata olsun o aracı asla geri veremezsiniz böyle artist bunlar