Manisa’da askerlerin zehirlenmesiyle gündeme gelen Rota Yemekçilik’in kardeş şirketi Eren Tabldot’un karıştığı yeni bir skandal ortaya çıktı.

Eren’in et tedarik ettiği bir şirket, sahte veteriner ve sağlık raporları düzenleyip piyasadan topladığı hayvanların etlerini kışlalara ve askeri birliklere vermiş. Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) yemek servisi yapan üç şirketin et tedarik ettiği bir şirket, sahte veteriner ve sağlık raporları düzenleyip piyasadan topladığı hayvanların etlerini kışlalara ve askeri birliklere verdiği ortaya çıktı.

Etler bir karargah ve beş ildeki birliklere dağıldı. Onlardan biri de Samsun’daki Sahra Sıhhiye Okulu’ydu. MSB, Sahra Sıhhiye Okulu’na yemek veren Eren Tabldot’un sözleşmesini feshedip 647 bin TL’lik teminatına el koyup 83 bin TL’lik zararı için dava açtı. Şirket ortağı Ferhat Acar’a kamu ihalelerine girme yasağı kondu.

Eren Tabldot, Manisa’daki zehirlenmelerle adını duyuran Rota Yemekçilik’in kardeş şirketi.

ROTA Yemekçilik, Samsun’da Eren Tabldot adıyla faaliyet gösteriyor. İki şirket de Ankara’da aynı merkeze bağlı durumda. Rota Yemekçilik’in yemek servisi yaptığı Manisa Albay Arif Seyhun Kışlası’nda 23 Mayıs 2017’de ilk zehirlenme vakası yaşanmış ve bir asker hayatını kaybetmiş, 209 asker rahatsızlanmıştı.

27 Mayıs’ta ise Manisa General Seyfettin Çalbatur Kışlası’nda 69 asker zehirlenmişti. 17 Haziran’da yüzlerce asker yedikleri yemekten ötürü hastaneye kaldırılmıştı. Rota Yemekçilik’in Diyarbakır’da bir kamu hastanesine servis ettiği yemekte bozuk et verdiği saptanmıştı.

Yorumlar 0 Yorum Var