Boston Dynamics yeni SpotMini robotunun 24 saniyelik bir görüntüsünü yayınladı. İlk versiyonu kadar ürkütücü görünmeyen robot köpek daha akıcı bir yürüyüşe sahip olmuş. 

Boston Dynamics artık Alphabet veya Google çatısı altında değil ancak bu durum şirketin robot geliştirme çalışmalarının durmasına veya aksamasına neden olmuş değil. Buna paralel olarak şirket önceki kadar ürkütücü olmadığını gördüğümüz SpotMini isimili yeni robot köpeğini gösteren bir video yayınladı.

SpotMini'nin ilk versiyonu Haziran 2016'da sergilenmişti. Doğruyu söylemek gerekirse, köpekten çok tepesinde uzun bir kol olan tüyler ürpertici mekanik bir zürafaya benziyordu. Robot, bardakları bulaşık makinesine dikkatlice yerleştirebildiği gibi, çöpleri toplayıp çöp tenekesine atabilliyordu. Yani bazı ev işlerini yapabilecek kapasitedeydi.

Videonun sonunda "yakında" ibaresi var

Boston Dynamics bu kez tepeye monte edilmiş kolu çıkarmış ve köpeğin iç kısmını gizlemek için gövde bölümünü parlak sarı plakalarla kapatmış. Yani ilk versiyona göre daha şık ve üretime hazır göründüğünü söyleyebiliriz. Videoda şirket yeni SpotMini'nin neler yapabileceğini göstermiyor ancak dört ayağını daha akıcı bir şekilde hareket ettirdiğini açıkça görebiliyoruz.
 
Boston Dynamics videonun sonuna "Coming soon" (yakında) ibaresi eklemiş durumda. Ancak bu kelimeyle şirketin yakın gelecekte tüketime hazır bir ürünün piyasaya sürüleceğini mi veya yeni SpotMini'nin özelliklerini sergileyen daha kapsamlı bir videonun yayınlanacağını mı kastettiği net olarak anlaşılmıyor.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Alpaslan 16.11.2017 07:01
    A Haber: tamamen yerli üretim robotlar görücüye cikti fetönün engellemelerine ragmen türk mühendisler yapti yasasin akp
  • Erdogan bilmissoy 16.11.2017 03:57
    Yok mu tipki insansiz hava araci gibi bu cihazlardan da yapacak bir firma.
  • Vénus hottentote 16.11.2017 00:31
    Arnold Schwarzenegger.. Terminator 1984 yapimi
  • ahmet kemal 15.11.2017 17:21
    çok süper...
  • Abou 15.11.2017 16:59
    Boston Dynamics'in önceki versiyonlardaki robotları da fena değil.Fakat çok fazla gürültülü,hantal bir yapıya sahip.Yeni versiyonunu merak ettim 20 saniye bile beni heyecanlandırmaya yetti.Bu sürümden rahatsız edici ses gelmiyor.Hareketleri de daha çevik ve canlımsı duruyor.Boston Diynamic gerçekten iyi işler çıkarıyor.Türkiye'de Akın Robotics insansı robot seri üretimine başladı.Acaba karşılaştırmalı olarak ne seviyede çok merak ediyorum.Yazılım olarak AI konsepti kullanıldı mı bilmiyorum fakat bu konsept geliştikçe daha gerçek hareketlere sahip robotları göreceğiz.Gelecek bir gün gelecek.
Daha fazla yorum görüntüle