AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ‘Eğitimi Mili ve Yerel Düşünmek’ başlıklı panelde yaptığı konuşmada, “Eğitimde millilik hiç olmadığı kadar tehdit altında” dedi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde, Türk eğitim sisteminin milli ve yerel özellikler ile dönüşümün gerekliliğinin ele alındığı bir panel gerçekleştirildi. Alev Ofluoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen panele İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Moderatörlüğünü İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd, Doç. Dr. Erol Ülgen’in yaptığı panele konuşmacı olarak AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Eraslan, Konya Ekol Kolej’inden Dr. Mehmet Birekul ve Doğru Cevap Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akarsu katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, konuşmasında milli ve yerel eğitimin gelecek nesiller için önemine değinerek, “Türk eğitim sisteminde başarmak istediğimiz şeyler için hala yol almamız gereken çok önemli süreçler var. Milli, yerel düşünerek tüm birikimlerimizi bir değerle taçlandırıp evrensel buluşmayı bu yönle yapabilme başarısı son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek