Muş'ta yayladan dönüş yolunda kar ve tipi yüzünden mahsur kalan iki çoban ve 37 büyükbaş hayvan, ekiplerce kurtarıldı.Alınan bilgiye göre, Şenyayla bölgesinin Zovank yaylasından 37 büyükbaş hayvanıyla dönen iki çoban, bölgede etkili olan kar ve tipi yüzünden mahsur kaldı.

Güvenlik gerekçesiyle araç trafiğine kapanan yolda sürüyle mahsur kalan iki çoban, durumu yakınlarına bildirdi. Muş Valiliği'ne mahsur kalan iki çoban ve sürünün iletilmesi üzerine, bölgeye Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetim Merkezi koordinesinde AFAD, jandarma, İl Özel İdaresi ve Karayolları Şube Şefliği ekipleri yönlendirildi.

İş makineleriyle bölgeye hareket eden ekipler ilk önce kent çıkışında olumsuz hava koşulları nedeniyle yoldan çıkan tırı kurtardı. Ekipler daha sonra sürüyle mahsur kalan çobanların bulunduğu bölgeye ulaştı. Ekipler, iş makineleriyle yolda biriken karı temizledi. Yakınlarının mahsur kaldığı bölgeye ekiplerin yardımıyla ulaşan vatandaşlar da 37 büyükbaş hayvanı getirdikleri 5 kamyonete ekiplerin yardımıyla yükledi.

Yayladan dönüş yolunda mahsur kalan çobanlardan Cafer Yaşar, tipiye yakalandıklarını anlatarak, "Tipi ve kar yüzünden yollar kapalı olduğu için ilerleyemedik. Devletimiz AFAD'ı, karayollarını, İl Özel İdaresi ve jandarma ekiplerini göndermiş. Yol açıldı ve inşallah Muş'a döneceğiz. Allah razı olsun" dedi. İl AFAD Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Merkezi Müdürü Maşallah Yıldız da 37 büyükbaş hayvanla mahsur kalan iki kişinin, bölgede ekiplerin 3 saatlik çalışması sonucu kurtarıldıklarını söyledi.

Yorumlar 0 Yorum Var