İzmir'de yaklaşık 3 milyar liraya mal olacak 2 bin 60 yataklı Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü inşaatı hızla ilerliyor.

Bayraklı ilçesi üst kesiminde 618 bin 896 metrekarelik alanda 8 ay önce inşaatına başlanan sağlık kampüsünde 7 gün 24 saat esasına göre çalışılıyor. Şimdiye kadar 2 milyon 900 bin metreküp kazı yapılan alanda zeminin kayalık olması nedeniyle 1 milyon kilogram anfo türü patlayıcı, 690 bin kilogram dinamit ve 107 bin kapsül kullanıldı.

Kamu özel ortak girişimiyle hayata geçecek projede 1 milyon metreküp daha patlatmalı kazı yapılacak. Hafriyatın belirli bir seviyeye gelmesinin ardından inşaat sahasına 13 vinç kuruldu, zemine de 92 bin metreküp beton döküldü. Bin kişinin 3 vardiya halinde çalıştığı inşatta 500 bin metreküp beton dökülmüş olacak.

İçerisinde 5 hastaneyi barındıran merkez bina dışında, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesinde yüzde 20'lik kısım tamamlandı. Proje hizmete alındığında 6 bin kişiye istihdam sağlanacak sağlık kampüsünü, hastalar ve ziyaretçiler dahil günlük 72 bin kişinin kullanması bekleniyor.

İzmir'e Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımı olarak kayıtlara geçen kampüs hastanede 347 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi, 51 ameliyathane ve 414 poliklinik bulunacak.

Yorumlar 0 Yorum Var