Yeni nesil hava savunma top sistemleri ve bu sistemlerle kullanılacak parçacıklı akıllı mühimmatlarda seri üretime geçildi.

Türkiye için kritik öneme sahip hava savunma sistemlerinin milli imkanlarla geliştirilmesi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bu alandaki ihtiyaçlarının milli çözümlerle karşılanmasına yönelik çabalarda önemli bir adım daha atıldı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile ASELSAN arasında imzalanan kısa menzilli ve alçak irtifa hava savunma sistemi sözleşmesi doğrultusunda, Ateş İdare Cihazı (AİC) ve parçacıklı mühimmat seri üretimiyle 35 milimetre Çekili Top Modernizasyonu çalışmaları başladı.

Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi'nin (KORKUT) yanı sıra geliştirilme süreci başarıyla tamamlanan söz konusu ürünler, Türk savunma sanayisinin bu alanda aldığı mesafeyi göstermesi açısından önem taşıyor.

KORKUT Projesi ile TSK'nın hava savunma yetenekleri, tehditlerdeki gelişmelere karşı etkin savunma yapabilmek amacıyla parçacıklı mühimmatları da kullanabilen yeni namlulu hava savunma sistemleriyle güçlendirilecek.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Recep 26.04.2018 22:40
    Projeyi sanki aselsan yapiyormus gibi ha er yapiyorlar..projenin silah sistemi MKE tarafindan uretiliyor ama ne hikmetse sadece aselsanin adi geciyor. Aselsan 40 firin ekmek yese yine de silah sistemini ozgun olarak üretecek zaman bulamazdi. Silah sistemi MKE nin sahip oldugu lisans ve üretim kabiliyeti sayesinde Cankiri da ureriliyor.