Ünlü Youtuber Yusuf Aktaş, Suriye'de yaşananları yerinde görüntüledi. 'Reynmen' kullanıcı adıyla 1.6 milyon kullanıcıya ulaşan Aktaş, El-Bab'ta yaşananları, yerel halkın DEAŞ'ın bölgeye hakimden yaşadığı zorlukları farklı bir açıdan görüntüledi.

Suriyeli vatandaşlara, Türklerin burada olmasından rahatsızlık duyup duymadıklarını da soran Aktaş, "Türkiye çok güzel, kesinlikle rahatsızlık duymuyoruz. Türkler bölgeye hakim olduktan sonra şehrimize huzur geldi. Türkler canını, kanını hiçbir menfaat olmadan bizler için ortaya koydu." yanıtını aldı. DEAŞ'lı teröristlerin kendilerinden zorla haraç aldığını belirten esnaf, Türkiye'nin sayesinde artık ticaretimizi rahat rahat yapabiliyoruz ifadelerini kullandı.

El-Bab Mahalli Meclisi'nde yetkili isimle yaptığı röportajda ise duygulandıran yanıtlar aldı. "El-Bab'ı ilk girdiğinizde görseydiniz tanıyamazdınız. Türkler geldikten sonra şehrimiz yaşanılabilir bir hale geldi. Türkler için ne söylesek azdır. Tarih bunu unutmayacak, dünya bizi yalnız bıraktı yanımızda sadece Türkler vardı. Türklerden kardeşlik dışında başka bir şey görmedim. Biz bir aileyiz, aile kalacağız." ifadelerini kullandı.

Bölgede yaşam mücadelesi veren çocukları da görüntüleyen Aktaş, onların yaşadıkları zorlukları da gözler önüne serdi. 

El-Bab hastanesinde görev yapan Türk doktorlar da halk için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Hastane içinde bir vatandaşın 'Allah size güç versin, Allah sizi korusun" sözleri duygu dolu anlara sebep oldu. 700 kişilik Türkiye'nin desteğiyle yapılan yeni hastane de yerinde görüntülendi. 

Son olarak Türk askerinin neden El-Bab'ı temizlediği, neden Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştirmemiz gerektiği de gözler önüne serildi.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • DEMİRALİ DEMİRALP 13.02.2018 22:07
    helal olsun kardeşim çok güzel aydınlatıcı bir video olmuş eline yüreğine sağlık devamını bekliyoruz.iyi ki varsınız yolunuz açık olsun
  • malatyalı baran 13.02.2018 09:52
    helal olsun sana be güzel insan yolunda bahtında her daim açık olsun
  • vay be arkadaş 12.02.2018 15:55
    süperdi kardeşim yüreğine emeğine anlatışına sağlık hala izliyorum ağlıyarak
  • fatih 12.02.2018 13:13
    eyvallah yusuf kardeş emeğine sağlık
  • mustafa altun 12.02.2018 12:55
    allah razı olsun
Daha fazla yorum görüntüle