Kütahya'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının dolandırdıkları yaşlı bir kadının yaklaşık 10 milyon lira değerindeki arazilerini örgüt üzerine aktardıkları ortaya çıktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, FETÖ soruşturması kapsamında Kütahya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada, "Terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan madeni yağ fabrikası sahibi iş adamı G.Ö, mahkemeye verdiği itiraf dilekçesinde, yaşlı bir kadının dolandırılarak Dumlupınar Üniversitesi merkez kampüsü karşısındaki arsalarının örgüt tarafından ele geçirildiğini anlattı.
Örgüte ait kapatılan bazı eğitim kurumları ve yurtların bağlı olduğu şirketlerine devredilen yaklaşık 100 dönüm arazinin sahibinin ise 2006'da vefat eden Rukiye Yılmaz olduğu anlaşıldı.

Yaşlı kadının ölümüne yakın durumu anlatması üzerine çocuklarının, örgüte ait şirkete yapılan ve usulsüz olduğu iddia edilen arazi satışının iptali için dava açtıkları ve savcılığa şikayette bulundukları öğrenildi.

Başlattıkları hukuk mücadelesinde FETÖ'cüler yüzünden birçok zorlukla karşılaşan aile, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden yaklaşık 3 ay önce örgüte ait şirket üzerindeki arazilerin el değiştirmemesi için mahkemeye ihtiyati tedbir başvurusunda bulundu ancak yatırılması gereken paraları olmadığı için bunu yapamadı.

Yaşlı kadının kızı Fatma Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005'te şehir merkezine alışveriş için geldikleri bir dükkanda babasının geçirdiği rahatsızlık nedeniyle FETÖ'cülerin yardımcı olmak bahanesiyle kendilerine yaklaştıklarını söyledi.

Yorumlar 0 Yorum Var