Başka kişilerin rehberinde isimlerinin nasıl kayıtlı olduğunu öğrenmek isteyen milyonlarca vatandaş indirdiği uygulamalar yüzünden büyük tehlike altında.

Son günlerde sosyal medyada hızla yayılan bu sistemle ilgili üst üste uyarılar geliyor.

Kullanıcılardan tüm rehber bilgilerini alarak bir havuz sistemine kaydeden ve bu bilgileri ne şekilde kullandığı bilinmeyen uygulamalarla ilgili son uyarı da BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’dan geldi.

Başkan Sayan güvenlik açığı içeren 3. parti uygulamalarla kaynağı belli olmayan, kullanıcıdan izin talep eden uygulamaların kişisel bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden olabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Uzmanlar sistemden çıkmak için uygulamayı silmenin yeterli olmadığını söylüyor.


Sistemden çıkmak isteyen kullanıcılar uygulamada bulunan ‘hesabı sil’ seçeneğine tıklayarak paylaştığı bilgileri havuzdan sildikten sonra cep telefonundan uygulamayı kaldırması gerekiyor.

 

Yorumlar 9 Yorum Var
  • zobu 29.03.2018 08:25
    Hangi uygulama bazı programlara erişim izni istemiyor.Örneğin Watsapp, messenger, tango daha bir sürü program
  • sert adam 28.03.2018 20:07
    Her HABERE İNANIP SAZAN gibi atlıyoruz....
  • Getcontack 28.03.2018 19:44
    Ne oldum delisi olan kullanıcılar sizin aklınız neredeydi
  • Alperen 28.03.2018 19:32
    Bu programları yükleyenler için artık çok geç. O bilgiler üreticinin veritabanında var ve o veritabanındaki bilgileri kullanıcının silmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Başkalarının sırlarını ortaya çıkarma iddiasında olan her program sizin de sırlarınızı elde ediyor demektir. Her şeyi telefona kurmamak lazım.
  • zafer gülten 28.03.2018 19:30
    ne için kullanıldığı aşikar,dolandırıcılıktan başka ne olabilir,geçenlerde telofonumdan aranıp,bana nufus kağıdımın birilernin üstünde çıktığı,adıma nufus cüzdanı çıkarıldığı söylendi,haberlerde çıkan buna benzer haberleri okumasam nerdeyse inanacaktım. bilgiler bu dolandırıcılık şebekelerine satılıyor,bu kişilerin bankalarda,emniyette,hatta nufus müdürlüklerinde bile adamları var sanırım.nasıl fetöcüler ayıklanıyorsa,bu gibi kişilerin üstüne gidilip,bunlarda çalıştıkları yerlerden ayıklanmalı.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek