Heyetteki, Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Sarp Şenbaşlar, köyde yolu olmayan bir eve, Çoruh Nehri üzerine kurulu 50 metre uzunluğunda 25 metre yükseliğinde bölgede 'varangel' olarak bilinen ilkel teleferik kabinine binerek ulaştı.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Sarp Şenbaşlar, baraj inşaatı nedeniyle sular altında kalacak köyde yolu olmayan bir eve, Çoruh Nehri üzerine kurulu, 50 metre uzunluğunda, 25 metre yüksekliğinde bölgede 'varangel' olarak bilinen ilkel teleferik kabinine binerek ulaştı. Keşifi yapan hakim, aynı teleferik kabinine binerek döndü.

Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve tamamlandığında 270 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı nedeniyle ilçe merkezi ile 4 köy, birkaç yıl içinde su altında kalacak. Baraj projesi kapsamında ilçede başlatılan kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Yusufeli Adliyesi Asliye Hukuk Mahkemesi heyeti Kınalıçam gitti. Heyetteki, Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Sarp Şenbaşlar, köyde yolu olmayan bir eve, Çoruh Nehri üzerine kurulu 50 metre uzunluğunda 25 metre yükseliğinde bölgede 'varangel' olarak bilinen ilkel teleferik kabinine binerek ulaştı.

Kamulaştırma işlemi için arazi keşifi yapan hakim aynı teleferik kabinine binerek geri döndü. Hakim Şenbaşlar'ın bu tehlikeli yolculuğu cep telefonu ile görüntülendi.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • udavv 26.11.2020 20:59
    bu hakimle ne ilgisi var köroğlu işini iyi yapanla hiç yapmayanı ayırmıcaksak hiç konuşmayalım. ben adamın yusufelinde derdi olanı kapısından çevirdiğni gürmedim.
  • Köroğlu bozkurt 25.05.2019 19:16
    Boşanma davalarında da her iki taraf için de geniş çaplı araştırma soruşturma kapsamında heyetler olsa sahip fakir fukara mazlum yetim öksüz gariban masum saf tertemiz kalpli için de Allah ahiret mahşer cehennem azabı korkusu merhamet insaf vicdan acıma duygusu olan sahip olan insanlar mağdur boynu bükük gezmez ler ama rüya gibi düş gibi hayal gibi ne yapalım kader alın yazısı taktir ilahi her şey allah tan ne yapalım bir boşanma davası 5 yıl sürer mi yav
  • Mert 14.04.2018 12:54
    Sert adam isimli şaklaban Sen Karadeniz de oraya bir git önce.. 100 yıldır CHP Karadeniz de her ev için yol mu yaptı.. En yakın ev kc km uzakta sana.. orası Karadeniz. Ev yapmak için düz yer bulamıyorsun.. Bir kere öğren ondan sonra yaz. Yoksa cahil bir siyasi köle olarak kalmaya devam edeceksin
  • Emekli 12.04.2018 22:12
    Hakim bey yine şanslı eskiden Hakimler keşfe eşekle,katırla giderlerdi.Allah kolaylık versin
  • ulak 12.04.2018 20:17
    adalet sevgisidir bu. ne maaşı ne ünvanı. hakim olmak zor.
Daha fazla yorum görüntüle