Binlerce yıllık geçmişiyle çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, son yıllarda yerli-yabancı turist akınına uğrayan Doğu Anadolu Bölgesi, doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ile ülkenin parlayan turistik bölgelerinden biri olarak adından söz ettiriyor.

Tarihi eserleri, mistik dokusu, yetiştirdiği alimleri ve doğal güzellikleriyle önemli turizm potansiyeline sahip Doğu Anadolu Bölgesi, her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Bölgenin, sıra dağları, kışın bembeyaz yazın yemyeşil görünümü, mavi boncuk göl-göletleri ve şelaleleri gibi doğal güzelliklerinin yanı sıra Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Ardahan'daki asırlık yapılarıyla tarihi zenginliklerini "drone" ile görüntülendi.

Tarih kokan şehir: Erzurum

Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden Erzurum, Hitit, Bizans, Roma, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin önemli merkezlerinden biri oldu.

Yaklaşık bin yıllık Türk-İslam medeniyetinin bulunduğu kent, bu dönemlere ait sayısız tarihi eserleriyle tam bir açık hava müzesi konumunda.

Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere kucak açan Erzurum'da, eski dönemlere ait pek çok kale, cami, medrese, türbe, kervansaray ve köprü yapıları yer alıyor.

Deniz seviyesinden yaklaşık bin 800 metre yüksekliği nedeniyle yaz aylarında yayla havasının yaşandığı Palandöken Dağı eteklerinde kurulu şehir, "ovadaki serin cennet" diye de anılıyor.

Kadim şehir Erzurum, Tortum Şelalesi, Çifte Minareli Medrese, Öşvank Kilisesi, tarihi evleri, kümbetleri, tabyaları ve Palandöken Dağı ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar 0 Yorum Var