CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silifke'de Silifke Belediyesi Yörük Çalıştayı'nda yaptığı skandal açıklamalarla büyük tepki çekti.

Geçtiğimiz günlerde "Osmanlı olsaydı ben okuyamazdım" sözleriyle büyük bir gafa imza atan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Silifke'de  "Bu çadırlar güzel Türkçe’mizi asırlar boyu yaşatan çadırlardır. Osmanlı’nın zulmüne karşı bu çadırlarda ne mücadeleler verildi. Bu çadırlarda bayrağımız dalgalanır" dedi.

"SKANDAL SÖZLER"

Benim kökenimde de benim inancımda da yörük kültürü ve gelenekleri vardır. Yörük kültüründe ‘kocakadın’ ne demek gayet iyi bilirim. Bu çadırlarda hayat var, yeni doğan çocuklar var. Bu çadırlarda acılar da var zaman zaman. Bu çadırlar Dadaloğlu’nun Köroğlu’nun mekanlarıdır. Bu çadılar kuvayi milliyenin çadırlarıdır. Bu çadırlar kadim Anadolu kültürünün eseridir.

KILIÇDAROĞLU: OSMANLI ZULMÜ

Bu çadırlar güzel Türkçe’mizi asırlar boyu yaşatan çadırlardır. Osmanlı’nın zulmüne karşı bu çadırlarda ne mücadeleler verildi. Bu çadırlarda bayrağımız dalgalanır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır.

Yorumlar 222 Yorum Var
  • Anne 24.04.2018 14:29
    Boşa salla ya tutarsa
  • Sebepsiz 24.04.2018 04:10
    Hakikaten tam bir cahil tarihi bilgi yoksunu karşısındakilerde alkış tutuyor neyi alkışladıklarını gerçekten biliyolar mı merak ediyorum.
  • mustafa laz 23.04.2018 14:04
    ne olduğun belli değildersimin intikamını almaya çalışıyorsun
  • Beyazıt 23.04.2018 11:17
    Ermeni olduğunu belli ettin sonunda..
  • dadaş35 23.04.2018 09:21
    Bu hayasızdan da ancak atalarına hakaret çıkabilir Önce ağzını yıka sonra Osmanlının adını O pis ağzına al.
Daha fazla yorum görüntüle