Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Formula 1 Dünya Şampiyonası'na üçüncü kez ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı yaşanıyor. 

Formula 1 2018 takviminin 4. etabında yer alan Azerbaycan Grand Prix'sine sayılı günler kala son hazırlıklar sürüyor.

27-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek etap öncesinde yarışın koşulacağı sokaklar, araç ve yayalara kapatılarak piste dönüştürüldü. 

Yarış güzergahı ve etrafındaki caddelerde güvenlik önlemleri artırılarak sokakların etrafı bariyerlerle çevrilirken, Azadlık Meydanı'ndaki "pit stop" alanı ile güzergahtaki tribünlerde ise son hazırlıklar yapılıyor. 

Güzergahtaki tribünler, Azadlık ve Azneft meydanları, Kız Kalesi ve kale kapıları gibi tarihi ve kültürel yapıların karşısına kuruldu.

Hız tutkunları, yarışların yanı sıra çeşitli eğlence aktivitelerine de katılma şansı elde edecek. Yarışların ilk günü 27 Nisan'da, Jamiroquai ve DJ Afrojack Hazar Denizi kıyısındaki parkta sahne alacak.

Azerbaycan Grand Prix'si boyunca yarışseverler ABD'li pop şarkıcısı Christina Aguilera ve İsveçli DJ'ler Axwell Λ Ingrosso'nun performansını izleme şansı elde edecek.

Yarışların son günü ise İngiliz Şarkıcı Dua Lipa ve DJ Martin Solveig sahneye çıkacak. 

Azerbaycan Grand Prix'sinin startı, Azadlık Meydanı'ndan verilecek. Araçlar, Hazar Denizi'nin kıyısındaki caddeden geçerek tarihi İçerişehir'in etrafını turlayacak ve yine Azadlık Meydanı'ndaki bitiş çizgisine varacak. 

Bir turda yaklaşık 6 kilometre mesafe katedecek F1 pilotları, 20 zorlu virajı bulunan pistte 51 tur atacak. 

Formula 1 ile 10 yıllık anlaşma yapan Azerbaycan, bundan sonraki 2 sezonda da Formula 1 Dünya Şampiyonası takviminde yer alacak. 

Yorumlar 0 Yorum Var