AFAD, Denizli Honaz'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde de 3,7 şiddetinde deprem meydana geldi. Gümüşhane kent merkezinden de hissedilen depremde Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz yaralandı.

Denizli ve Gümüşhane'de korkutan deprem. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan  yazılı açıklamaya göre, saat 14.37'de merkez üssü Honaz ilçesi olan 4,2  büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

KAYMAKAM KAFASINDAN YARALANDI 

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre 04.41'te meydana gelen depremin merkezi Kelkit ilçesine bağlı Dayısı ve Elmelik köyleri arası olarak belirlendi. Yerin 5,3 kilometre derinliğinde 3,7 şiddetinde gerçekleşen deprem Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde şiddetli olarak hissedilirken, Gümüşhane kent merkezinde de özellikle Harşit Çayı kenarında bulunan apartmanlar sarsıntıyı hissetti. 
Vatandaşların paniklediği depremde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

Son bir yıldır irili ufaklı 32 depremin yaşandığı Kelkit'te 10 Ağustos 2017 tarihinde 4,0, 7 Kasım 2017 tarihinde 3,0 ve bugün gerçekleşen 3,7 büyüklüğündeki depremler dikkat çekti.

Yorumlar 0 Yorum Var