Hatay'da doğadan topladığı 'dağ muzu' olarak da bilinen 'ekşi ışkın'ları iştahla yerken çektiği videosuyla sosyal medyada fenomen olan çoban, Türkiye'nin her yerinden vatandaşların kendisini arayarak ekşı ışkın göndermesini istediklerini söyledi.

Hatay'ın Hassa ilçesinde çobanlık yapan Ali Kuşçu, dağ muzu olarak da bilinen ekşi ışkın yerken kendi videosunu çekerek sosyal medyada paylaştı.

Kuşçu'nun, 'eşkışkın' olarak telaffuz ettiği ekşi ışkını iştahla yemesi ve konuşma aksanı, sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun ilgi görmesine neden oldu.

Doğada mevsimsel olarak kendiliğinden yetişen ekşi ışkının çoğu hastalığa faydalı olduğunu da söyleyen Kuşçu'nun videoları yüz binlerce vatandaş tarafından izlendi.

Ali Kuşçu, videonun paylaşım rekorları kırması üzerine fenomen olmayı beklemediğini belirterek, “İnsanlardan çok ilgi görüyorum. Milyonlarca insana ulaştı ve ekşi ışkını öğrendi insanlar. Sürekli arıyorlar, gönderebildiğim kadar gönderiyorum ama yetişemiyorum. Memleketimizin de tanıtımını yapmış olduk, ekşi ışkının da” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Adnan Ünlüsoy 17.05.2022 23:29
    İran Esendere sınırında ilk defa yediğim ışgını, ekşimsi tadıyla çok sevdim. Sağlığa da çok faydalı imiş.
  • caligrafersin 14.04.2022 11:00
    Ekşi İşkın dediğin "UŞKUN" bizim doğuya has bir bitkidir. "DOĞU MUZU" olarak bilinir. Şeker ve diyabet için bire bir bir ilaçtır. Van, Hakkari, Bitlis İllerinde şu günlerde çıkmaya başlamıştır.
  • ,,,,,,,,,,,, 14.04.2022 01:36
    Harika bir tadı var
  • Ali kuscu 27.02.2021 22:56
    Eski iskin yedikce yiyesin gelir faydalidir
  • ferit 14.07.2020 13:00
    helal sana afiyet şifa olsun çok güzel anlattın
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek