Zonguldak'ta kömür ocaklarında çalışan işçiler yerin metrelerce altında ilk sahurlarını yaptı. 

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında 00.00-08.00 mesaisinde çalışan işçiler, sahur vaktinin yaklaşmasıyla baretlerinin ışığının aydınlattığı karanlık dehlizde ahşap direk ve kalaslardan sofralarını oluşturdu.

Yanlarında getirdikleri domates, salatalık, biber, kiraz ve ekmeği ocak içinde kömürden kararmış elleriyle yiyen işçiler, ezan vaktinin gelmesiyle oruca niyetlenerek dua etti. İşçiler, daha sonra maden ocağındaki mesailerini sürdürdü.

Maden işçisi Ali Oğuz (39), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıldır maden ocağında çalıştığını ve her ramazanda mesai saatlerine göre ya sahur ya da iftar sofralarında arkadaşlarıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Ramazan ayının ilk sahurunu yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Oğuz, "Ramazan ayı tüm İslam alemine hayırlı olsun. Allah'ım herkese huzurlu bir ramazan ayı geçirmeyi nasip etsin. Ayrıca şunu söylemek istiyorum. Müslüman zulmüne içimiz yanıyor. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mesai arkadaşlarımızla ağabey ve kardeş gibiyiz. İyi bir ortamımız var. Ekmek kavgamız var. Ramazanı ailemizle geçirmeyi isteriz ama ekmek kavgası. İftarımızı ailemizle sahurumuzu ise madenci arkadaşlarımızla yapıyoruz." diye konuştu.

Sercan Öztürk (35) ise madenciliğin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğuna dikkati çekerek, "Ramazan ayınını ilk sahurunu yapıyoruz. Arkadaşlarımızla kardeşlik ortamında yapıyoruz. Hayırlısıyla da devamını getireceğiz." dedi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • ADSIZ 16.05.2018 14:08
    yılda bir hatırlanan madencilerimiz 2019 ramazanında görüşmek üzere...
  • İstanbul-18 16.05.2018 11:20
    Masa başında oturup Müslümanım deyip de oruç tutmayanlar utansın.
  • misafir 16.05.2018 09:39
    Rabbim yardımcınız olsun, bir de sofranızda şu coca cola olmasa daha iyi olacak...