Arsenal'in Arnavut asıllı Alman futbolcusu Shkodran Mustafi, İslam'ın kendisine çok şey kattığını söyledi.

Özel hayatı hakkında açıklamalarda bulunan Mustafi, İngiltere'ye ilk olarak 17 yaşında Everton'a geldiğini ve Müslüman olduğunu söyledikten sonra yaşadığı zorlukları anlattı.

"17 yaşındayken Everton'da takım arkadaşlarımla beraber dışarı çıktık. Herkes beni Alman sanıyordu. Bana sen Almansın, nasıl alkol almıyorsun diye sordular" diyen oyuncu verdiği cevabı şöyle açıkladı: "Hayır dedim. Ben bir Müslümanım ve alkol kullanmam. Ardından bana birisi neden Müslüman olduğumu sordu. Ben de ailemin Müslüman olduğunu ve Müslüman bir ortamda büyüdüğümü söyledim."

KURAN-I KERİM OKUMAYA KARAR VERDİM

"Eve gittiğimde bunun güzel bir soru olduğunu farkettim. Çünkü kendime hiç sormamıştım. Sadece ailenin sana öğrettiği şeyler ve sen neyin iyi, neyin kötü olduğunu, neden alkol kullanmaman gerektiğini ve neden domuz eti yiyemediğini sorgulamıyorsun. Ardından Kuran-ı Kerim okumaya karar verdim. Hep sorular sordum. Okuduktan sonra her şey daha da ilgi çekici oldu. Bana çok yardımı dokundu. İslam dini beni daha iyi bir futbolcu yaptı."

Yorumlar 11 Yorum Var
  • selami 24.05.2018 03:04
    Bizlerde müslümanda! Kaçımız kuran okuyoruz.
  • Fatih 23.05.2018 22:31
    Rabbim korusun müminleri
  • Mustafa 23.05.2018 20:13
    Biz Türkiye'deki müslümanların hali de bu.Dinimiz islamiyeti Kitabımız Kuran-i Kerime Peygamberimiz Hz Muhammed s.a.v'min sünnetine uygun bir şekilde okuyarak öğrenmiyoruz.
  • SARIÇİÇEK 23.05.2018 18:50
    Elhamdulillah
  • Mustafa 23.05.2018 18:42
    Allah razı olsun. Kur'an'ı anlamaya dönük her çabadan nasıl güzellikler çıkacağını kimse hayal bile edemez. Keşke sadece okuma yarışmaları yerine anlamına dönük çalışmalarda yapılsa da İslam coğrafyası rezillikten kurtulsa:(
Daha fazla yorum görüntüle