Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bosna Hersek’te Avrupalı Türklere yönelik açıkladığı müjdeler, gurbetçiler tarafından memnuniyet verici ve isabetli kararlar olarak yorumlandı.

Geçen hafta sonu gerçekleştirilen Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) 6'ıncı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, yurt dışındaki çocukların Türkçeyi daha iyi öğrenmeleri için hafta sonu okulları başta olmak üzere çeşitli projelerin destekleneceğini, dövizli askerlikten yararlanamamış 38 yaş üstü vatandaşların sorunlarını giderecek yeni adımların atılacağını açıkladı.

Yurt dışında emekli olmuş vatandaşların yarı zamanlı olarak Türkiye’de çalışabilmeleri için yapılacak düzenlemenin seçimlerin ardından hayata geçirileceğini müjdeleyen Erdoğan, Yurtdışı Vatandaşlar Koordinasyon Kurulu tesis edilerek farklı kurumlar tarafından yürütülen hizmetlerin koordinasyonunu çok daha etkin ve hızlı hale getirileceğini, boşanma kararlarının başka yere ihtiyaç duyulmaksızın başkonsolosluklarda yapılacak işlemle tanınması konusunda başvuruların alınmaya başlandığını söyledi.

Erdoğan, TRT Türk’ün yeniden yapılandırılarak yurt dışındaki vatandaşlara daha geniş hizmetler sunacağının altını çizerek, özellikle Türkçe yerel medyayı güçlendirmek için Basın İlan Kurumunun yurt dışındaki Türk medyasına da ilan ve reklam verebilmesinin önünün açılacağını duyurdu.

Almanya ve Avusturya'da yaşayan Türkler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni hizmetleri isabetli ve Türk toplumunun yaşamını kolaylaştıracak adımlar olarak görüyor.

Yorumlar 0 Yorum Var