Tesla şirketinin bugün yapılacak yıllık yönetim kurulu toplantısında Elon Musk’ın yönetim kurulu başkanlığından, kardeşi Kimbal Musk’ın da yönetim kurulu üyeliğinden alınması önerisi oylanacak.

Tesla’da % 12 hissesi bulunan Jing Zhao isimli bir hissedar, Musk’un yönetim kurulu başkanlığını bırakarak bağımsız bir yönetici pozisyonunda olmasını önerdi. Şirketin CEO’su olarak çalışan Musk aynı zamanda yüzde 20 hisseyle yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor. Tesla Motors, 2018’in ilk çeyreğinde 710 milyon dolar zarar ettiğini açıklamıştı. Yıllık yönetim kurulu toplantısında gündeme gelecek bir diğer öneri de Elon Musk’un etkisinde hareket ettiği düşünülen üç yönetim kurulu üyesinin yeniden seçilmemesi.

Şirketin hissedarlarına danışmanlık veren CtW Yatırım Grubu geçen hafta Tesla hissedarlarına gönderdiği mektupta yönetim kurulunda Antonio Gracias, Kimball Musk ve James R. Murdoch’un yeniden üye olarak seçilmemesi çağrısında bulundu.

Tesla Yönetim Kurulu ise  bir açıklama yaparak, “Tesla gelişme döneminde ve uzun dönemli hedeflerimizi gerçekleştirmek için iyi yönetime ihtiyaç var. CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini ayırmak şirketin ve hissedarlarının çıkarlarına hizmet etmeyecektir” denildi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Ercan 06.06.2018 00:20
    Size katılıyorum reis ile görüştükten sonra sizcede tesadüfmü ne yapsalar sadece hava kalbimiz aklımız sizinle reisim
  • Vatandas 05.06.2018 23:42
    umarım kovulur ve tesla kapanır çünkü Türkiye ciddi manada elektirikli otomobil geliştirip üretecek inşallah tesla da bence büyük bir rakip olur hatta musk basta olursa ciddi bir rakip olur dünya pazarında kapansa keşke
  • Metin 05.06.2018 22:41
    Erdoğan’la görüştü diye heralde alemsiniz yahu
  • No nama 05.06.2018 22:13
    Bu Steve jobs in Apple dan kovulması hikayesine benziyor. Dönüşü muhteşem olmuştu. Misk olmadan Tesla da olmaz