Kazakistan’dan, Soyuz MS-09 kapsülü Baykonur Uzay Üssü'nden uzaya fırlatıldı.

Rusya Uzay Ajansı Roskosmos'tan yapılan açıklamada, kozmonot Sergey Prokopyev, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) astronotu Serena Auñón-Chancellor ve Avrupa Uzay Ajansından (ESA) astronot Alexander Gerst'in içinde bulunduğu uzay aracı Soyuz MS-09 yerel saatle 17.12’de fırlatıldı.

Kapsülün Uzay İstasyonu’na 2 gün sonra ulaşması beklenirken, ekibin 187 gün sürecek uzay çalışmaları kapsamında bilimsel araştırmalar yapması bekleniyor.

Rusya, ABD, Japonya, Avrupa ve Kanada uzay kuruluşları tarafından modüllerin birleştirilmesiyle oluşturulan Uluslararası Uzay İstasyonu’nda, bilimsel araştırmalar yürütülüyor.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • kahraman 26.10.2018 13:50
    Bu safsatalara inanmayın dünyanın dışına kimse çıkamaz. Sadece yukarıda belirli bir katmana kadar çıkar kalır.insanları uzaya çıkıyoruz diye kandırıyorlar.
  • serdar 06.06.2018 22:05
    Biz ne zaman Astronot gönderecegiz Uluslararasi Uzay Istasyonuna ?
  • cavus 06.06.2018 20:53
    Hey Enperyalizler öyle güclüyüseniz Aya cikip insanoglunu kandirip su Dünyanin iklimi bozuldu Ayda bir ayr yapin görelim yanar daglari söndürün görelim sugibi akan Cehnem atesini lavayi söndürün görelm Enperyalizler ikinci Tanrilar.
  • cavus 06.06.2018 20:49
    Ben bu Enperyalizlere su soruyu sormak istiyorum yilardir Aya cikip iniyolar denemeler yapiyoz kendilerini ikinci Tanri ilan Eden Enperyalizler su yanardaglari södürün görelim sizi sugibi akan Cehnem atesini durdurun ikinci tanrilar sizi görelim sizin hikmetinizi!