Türkiye, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" ile tanışacak.

"Dev ekonomi, dijital dönüşüm, bilimsel atılım, sosyal devlet ve lider ülke" anlayışıyla oluşturulan yeni sistemle Türkiye'nin, Cumhuriyetin 100. yılında küresel güç olma yolunda yeniden şahlanması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam ana hatlarını anlattığı yeni yönetim sisteminin detayları da belli oldu. Dev ekonomi, dijital dönüşüm, bilimsel atılım, sosyal devlet ve lider ülke anlayışıyla harmanlanan yeni sistem ile hükümet, hızlı, modern ve birlikte yönetim modeli ile daha şeffaf bir yapıya kavuşuyor.

Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına taşıyacak kalkınma hamlelerinin gerçekleştirilmesi kapsamında oluşturulan sistem, Türkiye'nin bilimde atılım ve toplumda refahla lider ülke olma hedefine koşmasınız amaçlıyor.

Yeni yönetim modeli; yalın, makamların azaldığı, yeniliklere hızlı adapte olan, insan kaynağının gelişmesine imkan sağlayan, dijital dönüşümü gerçekleştiren, karar alma süreçlerini hızlandıran, küresel rekabet gücünü yükselten, ortak aklı kurumsallaştıran, yetki ve sorumlulukları net bir yapı ortaya koyuyor.

Yorumlar 0 Yorum Var