Filipinler'de uyuşturucu ticareti yaptığından şüphelenilenleri teşhir etmekle ün salan bir belediye başkanı, bayrak töreni sırasında vurularak öldürüldü. 

Filipinler Emniyet Genel Müdürü Oscar Albayalde, düzenlediği basın toplantısında, başkent Manila'nın güneyinde Batangas bölgesine bağlı Tanauan kentinin Belediye Başkanı Antonio Halili'nin, belediye binasında düzenlenen bayrak töreni sırasında silahlı bir kişi tarafından vurulduğunu açıkladı. 

Albayalde, Halili'nin hastaneye kaldırıldığı sırada yaşamını yitirdiğini, saldırganın kaçtığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

DUTERTE "VUR EMRİ" VERMİŞTİ 

Filipinler'de Devlet Başkanlığı görevini 30 Haziran 2016'da devralan Rodrigo Duterte, uyuşturucu ve yolsuzlukla mücadeleye öncelik vereceğini açıklamıştı. Duterte, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde emniyet güçlerine "vur emri" vermişti. 

Duterte hükümeti, insan hakları örgütleri tarafından eleştiriliyor. Bu örgütler, Filipinler hükümetinin "insanlığa karşı suç" işlediğini savunuyor.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • murat 02.07.2018 23:49
    Ben bu vidyoyu cok izledim.Baskan sol tarafindan kursun yarasi aliyor ve 3 saniye sonra farkediyor.Uzaktan atilan kursunlarda aninda öldurur fakat yakindan atilan kursunlarda vucuda girdiginde sicaklik hissedene kadardir.Benim tahminime gorö atisi yapan keskin nisanci degil baskanin solunda duran ve soguk kanlilikla orayi terk eden fotografcilara dikkatli bakin.adam fotograf makinasini kaldiriyor sol taraftan cekiyor ve hic birsey olmamis gibi orayi terk ediyor katil o olabilirmi haberi 50 kere izledim
  • Klas 02.07.2018 20:21
    İnsan hakları örgütleri tarafından eleştiriliyorsa. Demekki filipinlliler doğru yoldadır. Bu suikastın arkadındada kesin batı ve insan hakları örgütleri vardıt. Çünkü uyuşturucuyı batı kontrol etmektedir
  • Vatandaş 02.07.2018 19:06
    Dürüstsen sonun hep hüsrandır. Ömer Muhtar gibi, Malcom-X gibi hep zordur sınavın. Güzel insanlar birlik olamadığı için Dünya hep kötülerin yeri.
  • Ali 02.07.2018 18:18
    Uyuşturucu boranları yok edilmeli
  • Gerçekler 02.07.2018 17:19
    Dünya uyuşturucu ağını CIA kontrol eder. Filipinlerin son yıllarda büyük oranda yok ettiği uyuşturucu satıcılarının intikamını CIA alıyordur.
Daha fazla yorum görüntüle