Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarındaki, yıllarca terör olaylarında adı duyulan Kato Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlar sonucu, huzur ve güvenin sağlanmasının ardından gençler, Faraşin Yaylası'ndaki Yeşilöz Deresi'nde yüzüp. serinlemenin keyfini yaşadı. Gençlerin dağların arasından geçen derede yüzerken ortaya çıkan görüntüler, Antalya'daki tatil yerlerini aratmadı.

Yıllarca terör örgütü mensuplarının yuvalandığı, sık sık şiddetli çatışmaların yaşandığı Beytüşşebap ilçesi yakınlarındaki Kato Dağı'nda, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarının ardından vatandaşlar uzun zamandır gidemedikleri yaylalara çıkmaya, yaylalardan geçen derelerde yüzmeye başladı. Kato Dağı'nda bulunan Faraşin Yaylası, aşırı sıcakların yaşandığı bugünlerde, sıcaklardan bunalanların uğrak merkezi haline geldi.

Yaylada kalabalık gruplar halinde kamp ve piknik yapan gençler, yer yer 50 metreye varan derinlikteki Yeşilöz Deresi'nde yüzerek serinlemeye çalışıyor. Kato Dağı'ndaki Faraşin Yaylası, serin ve berrak suyu ile bir turizm cennetini andırırken, gruplar halinde dağların arasında süzülen derede yüzen gençler, serinlemenin keyfini yaşadı. Yeşilöz Deresi'nde yüzen gençlerden Emin Dereli, "Huzuru özlemiştik. Hafta içi stresini, hafta sonu Faraşin'e çıkarak atıyoruz. Burada piknikler yapıp, Yeşilöz Deresi'nde de yüzüyoruz. Huzur ve güvenin sağlanmasının ardından Kato Dağı'nın turizme açılmasını umut ediyoruz. Türkiye'nin önemli bir turizm merkezi haline geleceğine eminiz. Buradaki doğa hiçbir yerde yok" diye konuştu.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • Saimi Kürdi 14.07.2018 15:42
    Bölgede görev yaparken geçtiğimiz bir yerdi.O şekilde bağırmalarının sebebi suyun kaynağından çıktığı yere çok yakın olması ve aşırı derecede soğuk olmasından kaynaklanıyor.İnşallah bölgede huzur ortamı sağlanır da bizim bildiğimiz daha nice muhteşem güzelliklerin halkın kullanımına açılır.
  • Yörük GURD 14.07.2018 01:16
    Bu gibiii !!!
  • Birileri var 11.07.2018 21:44
    Harika bir yer çekim adeta harika yapılmıs
  • aliii 10.07.2018 09:15
    inanın doğudaki güzellikler batıda yok yeterki şu terör bitsin orda,ordaki bazı insanlarda teröre destek vermesse doğu şaha kalkar
  • isimci 10.07.2018 08:49
    niye öğle bağırıyorlar
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek