Türk Tarih Kurumu tarafından 15 Temmuz'un ikinci yılında 'kahraman şehitlere' ithaf edilen bir video hazırlandı.

İstiklal Marşı'nın 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı / Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı / Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı / Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı' dizeleriyle başlayan videoda, 'Milli ve manevi değerlerinden, kültür ve medeniyetinden kopmuş milletlerin sadece devletlerini değil kendi varlıklarını da kaybettikleri görülür. Dünya tarihinde çok az millete nasip olan büyük devletler kurma, kalıcı medeniyet inşa etme irade ve mahareti milletimizin özünde mevcuttur.' ifadelerine yer verildi.

Videoda, Büyük Hun Devleti Hakanı Mete'nin, "Benden eğerimi isteyin vereyim. Atımı isteyin vereyim. Çadırımı isteyin vereyim. Fakat vatanımdan hiç kimse bir karış toprak istemesin vermesin." sözü aktarılarak, bu ifadelerle vatan ve istiklalin öneminin vurgulandığı kaydedildi.

15 Temmuz'da milletin verdiği mücadeleye görsellerle de işlenen videoda, "Selçuklular döneminin Haşhaşileri, bugünün FETÖ'südür." denildi.

Türkiye'de ilki 1960'ta olmak üzere bir dizi darbe gerçekleştirildiği anımsatılan videoda, 15 Temmuz'da milletin gösterdiği cesarete vurgu yapıldı.

Video, çeşitli animasyonlarla da desteklenirken, "Bu kutlu yolda şehadet şerbetini içenlere selam olsun. Aziz şühedamıza, rahmet, minnet ve şükranla. Sağ olsun milletimiz, var olsun devletimiz." mesajına yer verildi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Dertli 15.07.2018 10:07
    Meydanlara çıkınca bu milletin evladı Eli kanlı katiller kaçacak in aradı
  • rcpts 15.07.2018 09:47
    Himayesinde oldukları Jony’nin emrine uyarak darbe yapmak isteyenlere karşı, "Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Peygamber'e ve sizden olan ülülemre (idarecilere) de itaat edin.” (Nisa;59) "Onlarla savaşın ki, Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın; onları rezil etsin; sizi onlara galip kılsın ve mümin toplumun kalplerini ferahlatsın." (Tevbe; 14) diyen Allah’ın emrine uyarak, darbecilerin tanklara karşı iman dolu göğsünü siper ederek şehit olan 15 Temmuz Şehitlerine selam olsun.
  • diriliş 15.07.2018 08:17
    bizden canımızı alabilirler ama topragımızı asla
  • Anadolulu 15.07.2018 07:50
    Mükemmel....Teşekkürler....