Ticaret Bakanlığı’nca gerçekleştirilen tüketici hakem heyetlerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin uygulama dün itibarıyla başlatıldı.

Bu kapsamda, mevcut 1011 tüketici hakem heyetinin yetki alanları yeniden düzenlenerek 211 tüketici hakem heyeti karar mercisi olarak yetkilendirildi. 

Ticaret Bankalığı’ndan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Tüketiciler, yaşadıkları uyuşmazlıkla ilgili olarak, tüketici hakem heyetlerine gitmeden, elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden başvuru yapabilmektedir. Başvurularını elektronik ortamda yapmayı tercih etmeyen tüketiciler, yapılanmadan önce olduğu gibi, ikamet ettikleri yerdeki kaymakamlıklara giderek başvurularını yapabilecek. Tüketici hakem heyeti oluşturulmayan ilçelerde kaymakamlıklarda bir irtibat personeli bulundurulmaya devam edilecek.”

Yorumlar 6 Yorum Var
  • mehme 03.08.2018 21:07
    Şu şehirler arası otobüs firmalarının mola verdikleri dinlenme tesisleri neden denetleniyor.yolcuya enayi gözü ile bakılıp bolca kazikliyolar.birileri artık dur desin.tuvaletlerde bedava olsun parası olan var olmayan var
  • Mehmet ahmet 03.08.2018 17:56
    Turkiyede denetim yapilmayan ve korkularindan denetlemeye korktuklari tek yer sehirler arasindaki DINLENME TESISLERIDIT
  • Faruk 03.08.2018 17:17
    Operatörlere el atılsın, mobil ödemelerden, fatura kesim ücretlerine , paket yenilenmeden kesilen telsiz kullanıp ücretlerine .
  • Ahmet demiral 03.08.2018 12:36
    Once bu marketleri denetlesin devlet her yeni gun yeni fiyatla giriliyor tuketilen yiyecek iceceklere sonra enflasyon yok diyoruz enflasyonun krali vatandasa dayatiliyor yazik
  • salih arıcı 02.08.2018 12:34
    dölet yasalarda boşluk bırakmasın gerisi hikaye /üretilen mallar hakkında demek istiyorum
Daha fazla yorum görüntüle