Hac ibadeti için her renk ve dilden yüzbinlerce hacı adayına ev sahipliği yapan kutsal topraklarda, sabah namazları ayrı bir heyecan ile eda edilirken, cuma günü kılınan sabah namazında ise bu coşku daha da artıyor.

Mescid'i Haram'a gözyaşları içinde gelen hacı adayları, sabah namazının hazırlıklarına yatsı namazından başlıyor. Önce tavaflarını yapan hacı adayları daha sonra Kabe etrafında Kur'an-ı Kerim okuyup dua ediyor.

Hacı adaylarının kimisi Kabe duvarı ve Hacerül Esved'e dokunarak dua ederken yoğunluk nedeniyle Kabe duvarına ulaşamayanlar ise tekbir ve besmelelerle tavaflarını yerine getiriyor.

Yatsı namazını huşu içinde kılan hacı adaylarını sabah namazına doğru yer bulma telaşı sarıyor. Tavaflarını tamamlayan hacı adayları namaz kılmak için yer bulma arayışına giriyor. Sabah namazını Kabe imamının güzel kıraat ve sesi ile kılan hacı adayları, gece boyu ibadet yapmanın huzurunu yaşıyor. Geceyi Kabe ve çevresinde geçiremeyen bazı hacı adayları ise sabah namazından sonra Mescid'i Haram'a akın ediyor.

Cuma namazına hazırlık ve otobüslere binme telaşı 

Sabah namazını kılan hacı adayları Kabe'den çıkarken adeta insan seli oluşuyor. Cuma namazı için dinlenmek üzere otellerine gitmeye çalışan hacı adayları Mescid'i Haram'ın hemen girişinde bekleyen otobüslere doğru yürümeye başlıyor. Engelli ve yaşlı hacı adayları ise yakınlarının veya yetkililerin yardımıyla otobüslerine biniyor. 

Yorumlar 0 Yorum Var