Bursa’nın Mudanya ilçesindeki Çağrışan köyünde bugün saat 12.30 sıralarında, henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. 

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki helikopter ve arazözler bölgeye sevk edildi. Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı da bölgeye gönderildi.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Bursa-Mudanya karayolunun sağ tarafında başlayan yangın, yolun sol tarafına da sıçradı. .Dumanlar Bursa merkezinden de görülürken ekipler, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

Yangına müdahale için çevre illerden helikopter desteği de istendi. Bursa-Mudanya karayolunda yangının sürdüğü noktalara yakın olan vatandaşlar görevliler tarafından güvenlik gerekçesiyle uzaklaştırılıyor.

 ''AİLELERDEN UZAK KALMALARINI İSTİYORUM''

Orman yangınının Çağrışan, Göynüklü ve Bademli mahallelerini tehdit ettiğini söyleyen Göynüklü Mahalellesi Muhtarı Turgay Demirci, "Dumanlar çevreyi sardı. Yerleşim yerleri tehdit altında. Ben ailelerden uzak kalmalarını istiyorum" dedi.

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: YANGINI ŞÜPHELİ BULUYORUM

Yangının söndürülmesi çalımalar devam ederken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yangını şüpheli bulduğunu söyledi. Başkan Türkyılmaz, "Yangını birkaç yerden başlaması nedeniyle şüpheli buluyorum. Benzer olayı biz 2015 yılında yaşamıştık. Burada rant için yangın çıkaranlar olursa onlara fırsat vermeyeceğim. Beklentileri tepetaklak olacak. Bunu bilsinler. Yangına ekiplerimizle müdahale ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, Çağrışan mevkisindeki kızılçam ekili alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktığını söyledi. İhbarın ardından ekiplerin bölgeye sevk edildiğini belirten Akın, "İtfaiye ekiplerinin yanı sıra müdürlüğümüze ait helikopterle de yangına müdahale edilmeye başlandı. Çevre illerden başka helikopter de istiyoruz." diye konuştu.

Mudanya’nın Çağrışan Mahallesi’nde 2015 yılında çıkan orman yangınında, karaçamdan oluşan 50 hektarlık alan kül olmuştu.

KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Bu arada, yangın nedeniyle Bursa-Mudanya karayolu, Geçit mevkiinde çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Araçların geçişine izin vermeyen polis ekipleri, yangının kontrol altına alınmasınının ardından yolun trafiğe açılacağını söyledi.

"YANGIN KONTROL ALTINDA"

Bursa Valisi İzzettin Küçük NTV'ye yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını söyledi.

"DURUM İYİYE GİDİYOR"

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın da NTV'ye yaptığı açıklamada, söndürme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi ve "Şu anda durum iyiye gidiyor. Birkaç nokta kaldı. İnşallah kısa sürede halledeceğiz" diye konuştu.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Semra 12.08.2018 04:38
    Daha önce yakılan yerlere konut projeleri, siteler yapıldı. Umarım buralarda olmaz. Belediye buna izin vermemeli
  • orhan 12.08.2018 02:01
    ev yapmak için yakıyorlar ormanları
  • çağrışan köyü 11.08.2018 23:39
    hem rüzgârın şiddeti ayrıca kozalak patlaması.yanan kozalağın mermi gibi bir tarafa savrulması malesef yangının değişik yerlere taşıdı. saat 14:15 civarı Iskender kebapçısı girişine 15-20 metre berisinde bir kamyonun arkasına park ettim. 3-5 dakika sonra kamyonun arkasındaki yol kenarında yangın çıktı kamyoncuya yangın söndürücünü getir diye seslendim ve kendi yangın söndürücümü de çıkarıp yanan yere sıkmaya başladım o bitti diğer yedek södürücüyü de bitene kadar sıktım. çoğunu söndüedükten sonra iskender kebapçısı tesislerinden yangın söndürme tüpleri ile yetiştiler ve orayı tamamen söndürdüler.neden anlattım bunu .500 metre kadar öteden geldi tutuşmuş kozalak
  • birisi 11.08.2018 17:49
    yunanlılar yada abd li ajanlar.
  • gakko 11.08.2018 16:31
    dikkatli olmak lazim sabotaj olabilir yunan abd veya PKK lilardir
Daha fazla yorum görüntüle