ABD'yi son yıllarda vuran en güçlü kasırgalardan olabileceği söylenen ve özellikle doğu yakasının tetikte beklediği Florence kasırgasının cumartesi günü karaya ulaşması bekleniyor.

Atlas Okyanusu'nda tropik fırtına olarak başlayıp en son 2'nci kategori kasırga halini alan Florence'ın ABD'de son yıllardaki en şiddetli ve en çok hasara yol açan kasırga olabileceği belirtiliyor. 

Son tahminlere göre cumartesi günü karaya vurması beklenen kasırganın, 50 ila 100 santimetre derinliğine ulaşan sellere, okyanusta yüksekliği 4 metreye çıkan dalgalara yol açması, ayrıca Florence'ın merkezinden 112 kilometre uzaklıkta bile rüzgarları tetiklemesi bekleniyor.

Hızı saatte 177 kilometreye ulaşan kasırganın birinci hedefi olması beklenen Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Virginia eyalet valileri geçen hafta acil durum ilan etti. 

Kasırganın doğrudan vurması ile ağır hasar verici rüzgar ve yağmurlar getirmesi beklenen Virginia, Georgia eyaletleri ve başkent Washington'da da sel tehlikesi nedeniyle acil durum ilan edildi. 

Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Virginia eyaletlerinde yaşayan 1,7 milyon kişi için tahliye emri verildi. Ulusal Meteoroloji Merkezinden yapılan son açıklamada, kasırganın ve yol açacağı tropik fırtınaların toplamda 10 milyondan fazla kişiyi etkileyebileceği kaydedildi.

Yetkililer, kasırga nedeniyle Kuzey ve Güney Carolina'da elektrik trafolarının zarar görebileceğini, bu nedenle 3 milyon kişinin elektriksiz kalabileceğini açıkladı. Yetkililer, elektrik trafolarının tamirinin birkaç hafta alabileceğini vurguladı.

Uzmanlara göre kasırga, Güney Carolina-Virginia hattındaki 759 bin ev ve iş yerine yaklaşık 170 milyar dolarlık hasar verebilir.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • belenli erdal 14.09.2018 14:52
    maşallah maşallah olur inşallah
  • 43... 13.09.2018 22:40
    Alma mazlumun ahini çıkar aheste aheste,Allah in görülmeyen ordulariyla ne ile hangi fuzen hangi ucaginla karşılık vereceksin Amerika
  • Yozgatli 13.09.2018 21:34
    Arabistandaki yahudiler oder. kutsal topraklarin kutsal gelirini amerikaya peskes cekenler var.
  • Mustafa çoban 13.09.2018 15:51
    Hadi inşallah