MİT’in Lazkiye’de paketleyip getirdiği Yusuf Nazik’in Suriye istihbaratıyla kritik bağlantıları bulunuyor. Reyhanlı katliamıyla ilgili davanın sanıklarından Yusuf Büyükkasım, ifadesinde Nazik’in, 500-600 civarındaki Suriye askerini muhaliflerden kurtardığı için Suriye’de itibar gördüğünü anlattı.

İTİBAR GÖRÜYORDU

İlk sorgusunda, saldırı talimatını "Hacı" lakaplı Suriye istihbarat yetkilisinden aldığını itiraf eden Nazik'in, saldırıdan önce sık sık Suriye'ye giderek bu kişiyle irtibata geçtiği anlaşıldı. Gerekçede Nazik'in, Hacı'nın yanı sıra Nişan lakaplı Suriye istihbarat görevlisiyle de irtibatlı olduğu belirtildi. Davanın sanıklarından Yusuf Büyükkasım'ın Yusuf Nazik ile ilgili beyanları dikkat çekti. Saldırıyı Mihraç Ural, Nasır Eskiocak, Yusuf Nazik ve Hacı ile Nişan'ın planlayıp organize ettiklerini söyleyen Büyükkasım, Nazik'in 500-600 civarındaki Suriye askerini muhaliflerden kurtardığını, bu nedenle de Suriye de itibar gördüğünü anlattı.

30 BİN DOLAR

Davanın sanıklarından Nasır Eskiocak dosyada yer alan ifadesinde, Hacı kod adlı istihbaratçıyla Yusuf Nazik aracılığıyla tanıştığını anlattı. Hacı’nın kendisini ve Yusuf Nazik'i Ankara'ya keşif yapmaları için gönderdiğini aktaran Eskiocak, "Türkiye'de bombalı eylem yapma talimatını veren ve bu işleri Suriye tarafında organize eden şahıs Hacı'dır. Reyhanlı’da kullanılan patlayıcıları temin eden ve bu işler için bana 30 bin doları veren de yine Hacı'dır" dedi.

Eskiocak'ın ifadesi, Yusuf Nazik'in söz konusu istihbaratçılarla kaçak alkol ve uyuşturucu ticareti yaptığını da ortaya koydu. Buna göre, Eskiocak, Nişan isimli kişinin Lazkiye'nin Keseb bölgesinde büyük bir marketi olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Bütün kaçak viski, mazot ve benzeri malzemeler bu kişiden geçer. Ermeni asıllı Suriyeli olan bu kişiden aylardan beri kaçak rakı ve viskileri alıp Türkiye'ye getiriyorduk.”

Yorumlar 0 Yorum Var