Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, "Selimiye Camisi nasip olursa gerektiği ölçüde bir uygulama, bir restorasyon faaliyeti içerisine girecek. Açıkçası bu yıl başlamayı planladık ama belki önümüzdeki yıla da sarkabilir" dedi.
Edirne Valisi Günay Özdemir'in önerisiyle Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun talimatıyla geçen yıl başlatılan "Kültür Mirası Atölyesi: Açık Hava Amfisi Edirne" projesinin ikincisinin etkinlikleri seminerlerle devam ediyor.
Pek çok üniversitede mimarlık eğitimi alan mimar adaylarının katıldığı atölyenin ikinci gün ilk semineri Mimarlık Fakültesi Mimar Sinan Amfisinde Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren tarafından verildi.
Güneren, burada yaptığı konuşmada, Selimiye Camisi'nin 2011'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdiğini anımsattı.
Projelerinin temini açısından ciddi süreç katedildiğini belirten Güneren, "Selimiye Camisi'nin projeleri geçtiğimiz yıl itibariyle onaylandı. Yine çok şükür caminin yapısal sorunu yok. Selimiye Camisi nasip olursa gerektiği ölçüde bir uygulama, bir restorasyon faaliyeti içerisine girecek. Açıkçası bu yıl başlamayı planladık ama belki önümüzdeki yıla da sarkabilir." diye konuştu.
Daha sonra arkeolog Şahan Kırcı "Edirne Kent Arkeolojisi" sunumu yaptı.
- Proje
Atölye çalışmasına, 28 farklı üniversiteden yapılan yaklaşık 150 başvurudan, belirlenen kriterler doğrultusunda seçilen 40 öğrenci katılıyor.
Program dahilinde öğrencilere, teorik sunum ve teknik gezilerle Edirne, Edirne’de yer alan su yapıları, kıyı düzenleme örnekleri ve önerileri gibi konularda seminerler verilecek ve atölye çalışmaları düzenlenecek.
Proje 21 Eylül'de, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi binasında açılacak sergi ve katılım belgesi töreniyle sona erecek.

Yorumlar 0 Yorum Var