Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde kanadından yaralanan şahin, Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı'nda tedavi altına alındı. 

Alınan bilgiye göre, iki gün önce vatandaşlar tarafından kırsal alanda yaralı bulunan şahin, Doğubayazıt İlçe Tarım Müdürlüğüne getirildi. 

Şahin, burada yapılan ön incelemenin ardından Doğubayazıt Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı'na gönderildi.
 
Bakımevinde belediyenin veteriner hekimlerince her iki kanadından yaralandığı tespit edilen şahin, tedavisinin ardından rehabilitasyon ünitesine alındı. 

Doğubayazıt Belediyesi Veteriner Hekimi Mahmut Babur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğubayazıt'ın çevresindeki yüksek dağlar nedeniyle doğal bir vahşi yaşam alanı olduğunu ve bu tür yırtıcı kuş vakalarına birçok kez rastladıklarını söyledi. 

Şahinin ilk müdahalesinde her iki kanadında yaralanma izleri tespit ettiklerini anlatan Babur, "Muhtemelen başka bir yırtıcı kuş ya da vahşi hayvan saldırısıyla kanatlarından yaralanan şahine hemen gerekli tedavileri uyguladık ve rehabilitasyon ünitesinde bakıma aldık. Burada bir süre daha bizim misafirimiz olduktan sonra doğal ortamına bırakacağız." diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek