Çin Havacılık Endüstrisi Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin tasarımı olan  Z-19E askeri helikopteri seri üretim için hazır hale geldi. Z-19E helikopteri, performans testleri ve onayları ile ilgili profesyonel bir incelemeden geçti ve modelin üretim aşamasına girebileceği belirlendi.

İhracat amaçlı geliştirilen Z-19E modeli, kuzeydoğu Çin'in Heilongjiang Eyaleti'nde bulunan Çin Havacılık Endüstrisi Kurumu Harbin Uçak Sanayi A.Ş. tarafından tasarlandı ve üretildi.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında başarılı bir uçuş yapan Z-19E helikopteri hafif olarak tasarlandı. 4,25 tonluk maksimum kalkış ağırlığı nedeniyle seyir hızı, uçuş yüksekliği ve menzil gibi alanlarda belirgin avantajlara sahip bulunuyor.

Geliştirilen helikopter, modelin bir bütün olarak adapte edilmesi ve ateş kontrol sistemi için kapsamlı bir testten geçirildi ve daha sonra fonksiyonlar ve uçuş performansı için test onayları tamamlandı.

Çin Havacılık Endüstrisi Kurumu’na göre, nispeten küçük boyutu, iyi manevra kabiliyeti ve çoklu görev performansı ile Z-19E helikopterinin pazar payının büyük olması bekleniyor.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • TURKOGLU 16.10.2018 13:56
    Adamlar, cakmada birinci, herseyin cakmasini yapiyorlar,kobra helikopterini animsatiyor tabii bazi yerlerini degistirmeye calismislar.