Konya'da, "AkınRobotics" fabrikasında prototipi tamamlanan "AkınRobotics At" (ARAT), yük taşıma, arazide arama kurtarma çalışmaları ve ulaşım gibi amaçlarla kullanılabilecek.

İnsansı robotların dezavantajları düşünülerek arazi şartlarına uygun ve dört ayaklı tasarlanan "ARAT"ın 12 eklem noktası bulunuyor.

Tamamen yerli yazılımlarla çalışan robot, yapay zeka ve görüntü işleme yazılımına sahip. Ayrıca ARAT, derin öğrenme sistemi sayesinde insanları tanıyor, öğrendiği bilgileri yorumluyor, yaş ve cinsiyet analizi yapabiliyor.

Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ARAT'ın tamamen yerli malzeme ve yazılımla geliştirildiğini söyledi.

Üzerinde bulunan kontrol yazılımları sayesinde ARAT'ın birçok zorlu görevi yerine getirebileceğini vurgulayan Akın, şöyle devam etti:
"Yeri geldiği zaman ivme ve hız kontrolü yapabilmek için kontrol yazılımları geliştiriyoruz. Kontrol yazılımları, sistemin senkronize şekilde çalışmasını sağlıyor, aynı zamanda sensörlerden aldığı bilgileri yorumlayabiliyor. Buna, atanacak göreve göre kullanılan bir tür yapay zeka diyebiliriz ayrıca ARAT'ın yazılımı tamamen kendi ekibimiz tarafından geliştirildi."

Yorumlar 0 Yorum Var