Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu cuntacıların, 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesine rağmen 16 Temmuz sabahına kadar Genelkurmay Başkanlığı karargahına helikopterle silah ve mühimmat taşımaya devam ettikleri ortaya çıktı.

Güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüler, cuntacıların helikopterle Genelkurmay karargahına çok sayıda silah ve mühimmat indirdiğini  gözler önüne serdi.

Görüntülerde darbe girişiminin başarısız olduğu birçok yetkili ağızdan  açıklanmasına rağmen cunta faaliyetlerine devam eden askerlerin, 16 Temmuz'un ilk  saatlerinde de Genelkurmay Başkanlığına silah ve mühimmat taşımak için helikopter  kullandıkları anlar yer alıyor.

Karargahın güvenlik kameralarına darbe girişiminin ilk saatlerinde  darbecilerin, tank, zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı ve Kobra gibi  araçlarla Genelkurmay Başkanlığı karargahını içeriden sarmaları yansıdı.

Kayıtlarda darbe teşebbüsünün püskürtülmesinin ardından cuntacıların kontrolündeki Mamak 28. Piyade Tugay Komutanlığı Tank Taburu'na ait zırhlı  araçların, Genelkurmay Başkanlığı karargahında "Ayyıldız" olarak bilinen bölgede  toplandıkları görülüyor.

Kara Havacılık Komutanlığına ait helikopter, 16 Temmuz sabahı  karargaha iniş yapıyor ve bu esnada bir grup asker helikopterden çok sayıda  mühimmat ve silah indiriyor.

Görüntülere ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda mühimmatın  karargahın farklı noktalarında konuşlanan askerlere dağıtıldığı belirtildi.

Cuntanın, girişimin son anına kadar darbe faaliyetlerine devam  ettiğini gösteren görüntüler, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince görülen  Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin "Çatı" davası dosyasına delil  olarak girdi.

Yorumlar 0 Yorum Var