Son dönemde büyük darbe alan terör örgütü PKK drone saldırılarıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Düzenlediği 8 saldırıda başarısız olan PKK’nın dronelar için seçtiği merkez ise Kuzey Irak’taki Mahmur Kampı.

10 Kasım törenlerini kana bulamak isteyen terör örgütü PKK'nın bombalı maket uçağı Şırnak Valiliği merdivenlerine düşmüştü.

BAŞARISIZ SEKİZ SALDIRI GİRİŞİMİ

Terör örgütü PKK, Şırnak Valiliği bahçesindeki 10 Kasım töreni sırasında saldırı düzenlemeye çalıştı. Tören bittikten sonra saat 09.15'te merdivenlere 1 adet drone düşmüştü. Telsizden aldığı sinyal, jammer (sinyal kesici) tarafından kesildiği için drone üzerine monte edilmiş C-3 tipi bomba patlamamıştı.

Saat 09.05'te ise Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı kışlasına 2, Kayatepe Üs bölgesi yakınlarında 1 drone TSK tarafından düşürülmüştü. Aynı saatlerde Aydoğdu Üs bölgesine 1, üs bölgesinin güneyine 1, Kasrak Vadisi bölgesine 1, Silopi Üçağaç köyü Şemelgan mezrasında boş alana 1 adet model uçak düşmüştü. İki adet drone ise Silopi ilçesi askeri sorumluluk bölgesinde bulunan Şehit Mesut Hudut bölüğü yakınlarına 2 adet plastik patlayıcı bırakarak geri Irak yönüne dönmüştü. Bu sekiz başarısız saldırı girişiminde dronelardan ele geçirilen 7 tanesininin üzerinde iki adet lazer sensör tertibatı olduğu, her birinin ayrı ayrı kontrol edildiği, elektrikli fünye tertibatlı plastik patlayıcılar olduğu ve çivi ile güçlendirildiği, fakat patlayıcı düzeneklerin infilak etmediği öğrenildi.

Yorumlar 0 Yorum Var