Kaşıkçı cinayetiyle köşeye sıkışan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İsrail’den, Gazze’yi vurarak gündemi değiştirmesini istedi. Middle East Eye haber sitesi bu iddiayı Riyad’daki kaynaklarına dayandırdı. Habere göre, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun talebe nasıl karşılık verdiği öğrenilemedi.

DANIŞMA KURULUNDA PLANLANDI

Habere göre, İsrail’in Gazze üzerine kışkırtılması planı, Kaşıkçı cinayeti sonrası, Veliaht Prense danışmanlık için kurulan çalışma grubu tarafından oluşturuldu. Muhammed bin Selman’ı uluslararası baskıdan kurtarmak amacıyla oluşturulan çalışma grubunda kraliyet ailesinden, dışişleri ve savunma bakanlıklarından ve istihbarat birimlerinden gelen isimlerden oluşturulduğu bildirildi. Bu çalışma grubunun ürettiği senaryolardan biri de Gazze’de bir savaşın tetiklenmesiydi. Diğer senaryolar arasında Türkiye’nin kararlı tavrına etki edecek çıkışlar yapmak ve Rusya’yla ilişkileri geliştirmek de bulunuyordu.

TRUMP’IN DİKKATİNİ DAĞITIR

Her gün altı saatte bir Veliaht Prens’e gelişmelere ilişkin rapor sunan kurulun, Muhammed bin Selman’a Gazze’de çıkacak bir savaşın ABD Başkanı Donald Trump’ın dikkatini dağıtacağı ve Suudi Arabistan’ın bölgedeki rolünün değerini Washington’a hatırlatacağı tavsiyesinde bulunduğu belirtildi. Bunun üzerine Veliaht Prens Selman’ın İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Gazze’ye saldırması amacıyla ikna etmeye çalıştığı haberde belirtildi.

Yorumlar 0 Yorum Var