Fransa’nın başkenti Paris’te Sarı Yeleklilerin düzenlediği eylemlerin tahribatın görüntüsü yayınlandı. Champs-Elysees (Şanzelize) Caddesinin başında bulunan Zafer Takın tahrip edildi ve yağmalandı.  
 
Dünya’nın en çok turist çeken şehri, Fransa’nın başkenti Paris, tüm ülkeyi saran Sarı Yelekler eyleminin en şiddetli yaşandığı yer oldu. Otel rezervasyonlarının yüzde 50’sinin iptal edildiği, araçların ve binaların ateşe verilirken, Paris’in sembolü Zafer Takının eylemciler tarafından yağmalanma görüntüleri ortaya çıktı. Zafer Takının üstüne çıkan göstericilerin grafitlerle anıtı boyadığı, tarihi eserleri kırdığı ve anıtta bulunan hediyelik eşya dükkanını yağmaladığı gözlendi.
 
Eylemlerin ardından yayınlanan görüntülerde, sanat eserlerinin büyük bir keyifle kırıldığı görülüyor.
 
Öte yandan, bu sabah Fransa’ya dönen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ilk olarak Zafer Takına gidip Meçhul Asker Mezarı başında saygı duruşunda bulundu.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Kulahmed 03.12.2018 13:31
    Bunlar bizdeki geziciler gibi barışçıl gösteri yapıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu gezicileri alnından öpmüştü. Ben de bunları alınlarından öpüyorum. Tabi avrupalı dostlarımız darılmazsa.
  • Asabi adam 03.12.2018 11:43
    Bu vandallıktır çapulculuktur. Yağma hırsızlık yakma yıkma kanuni hak değil terördür. Bunu sadece dünya üzerinde solcular yapar. Gezi de olduğu gibi. Fransa milyonlarca müslümanın kanına girdi, yüzyıllardır da sömürgecilik yapıyor.
  • Mehmet KASTAMONU 03.12.2018 10:25
    fransa çizmeyi aştı KENDİ ORDUMUZU KURALIM DEDİ HEMEN AYAR ÇEKİYORLAR !!! İNŞAALLAH BİRBİRİNİZE DÜŞERSİNİZ !!! AMİN
  • ahmet 03.12.2018 09:17
    fransa için endişelenmiyoruz bunlar normal sıradan fransalı vatandaşlar kanuni haklarını kullanıyorlar. polisin orantısız güç kullanmasınından ciddi endişe duyuyoruz T.C.
  • büyükdoğu 03.12.2018 09:16
    daha durun siz, cezayir, mali, sudan, filistin,arakan, doğu türkistan, keşmir, suriye, bosna, ırak, yemen ve diğer mazlumların ahı, bedduaları çıkacak inşallah.
Daha fazla yorum görüntüle