Kapalı otoparkta aracına binmek için yardım isteyen bir engelliye yardım etmeyen çifti görenlerin bir bölümü duyarsız davranırken, bazıları onlara tepki gösterdi.

Emrah ile Gönül Şahan, engellilere yönelik farkındalık ve empati için çaba harcayan Serhat Erönal sosyal deney videosu çekti. İki kez felç geçirerek tekerlekli sandalyeyle hayatını sürdüren Erönal, rol gereği, bir AVM'nin otoparkına bebek arabası kullanarak araçlarına giden Şahan çiftinden yardım isterken, buna duyarsız kalınmasını görenlerin nasıl tepki göstereceklerini arkadaşları ile görüntüledi.

Serhat Erönal'ın yardım çağrısına Emrah Şahan, "İşimiz var" diyerek uzaklaşırken, olumsuz yanıtı duyanlardan bazıları bunu duymazdan gelerek veya telefonla konuşur gibi yaparak kayıtsız kalıp uzaklaştı. Bazıları ise, Serhat Erönal'a yardıma giderken, yardım çağrısına kayıtsız kalan Emrah ile Gönül Şahan çiftine "Sizin vicdanınız yok mu?", "Nasıl bu kadar rahat çekip gidebiliyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Bir süre "İşimiz var. Belki iki saat aracına binemeyecek" diyerek kendilerini savunmaya çalışan çift, daha sonra bunun sosyal deney olduğunu anlattı.

Video paylaşım sitesinde ilgi gören videoda ayrıca otoparktaki engelli araçları için tahsis edilen alanın arasındaki taralı bölümün tekerlekli sandalye ile araçlara yaklaşmak için yapıldığına dikkat çekildi.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Zafer 03.12.2018 17:41
    Bende engelliyim ama böyle sacma sapan deney yapmay'ın ya . Bu ne şimdi ? Maksat ne duyarlı olmalarımı? Insanların eden eder etmeyen gider hayat böyle. Bizim milletin çoğu anında koşar ! Devlet duyarlı olsun millet duyarlı zaten.
  • murat 03.12.2018 14:30
    Aslinda sizde benim gibi yapin araclar engelli yolunu kapatfiginda heman fotograf cekiyorum agiz cezalari yazdiriyorum duyarli bir vatandasim egitime devam
  • uğur 03.12.2018 11:57
    bu durumu kullanarak insan kaçırmaya teşeddüs eden bazı vakalar duyuldu.tek bir bayanın yardım etmesi sakıncalı olabilir.
  • Murtaza 03.12.2018 11:44
    Sondaki bayan aslan parcası yaa maşallah rabbim gönlü kadar güzel hayat yaşatsın imsallah...
  • muhammed 03.12.2018 11:28
    iyi fırçalamışlar :D
Daha fazla yorum görüntüle