Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bolivar kılıcının replikasını hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ülkesinde gösterilen Ertuğrul’un harika bir dizi olduğunu belirterek bu diziyi çok sevdiklerini söyledi.

G-20 Liderler Zirvesi için Arjantin’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan Latin Amerika ülkelerini ziyaret ediyor. Paraguay’dan sonra Erdoğan’ın durağı Venezuela olurken Devlet Başkanı Nicolas Maduro Türk lideri oldukça sıcak karşıladı. Maduro başkent Caracas‘taki Miraflores Sarayı'ndaki resmi törende Türk bayraklarıyla törene katılan çocukların elinden rüzgar nedeniyle yere düşen bayrağı yerden kaldırdı.

Erdoğan'a Bolivar kılıcının replikası

Karşılamada Tören kıtasındaki askerler İstiklal Marşını hep bir ağızdan söyledi. İki liderin görüşmesinin ardından Maduro tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, "El Libertador" nişanı ve Simon Bolivar'ın kılıcının replikası takdim edildi.

Görüşmelerin ardından gerçekleşen basın toplantısında Erdoğan bu ülkede faaliyet gösteren Gülen hareketine bağlı iki Türk okulunun kapatılarak Maarif Vakfı'na devredildiğini açıkladı.

Ertuğrul dizisini çok seviyoruz

Venezuela ile Türk halkının yakınlığına vurgu yapan Maduro ise, “Türk halkına büyük hayranlık duyuyor ve Venezuela'da gösterilen harika dizi Ertuğrul'u çok seviyoruz. Bu şekilde Türk halkına gönlümüzü açıyor ve bu resmi ziyaretten ötürü teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan temaslar çerçevesinde iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesini öngören 10 anlaşma imzalandı.

Yorumlar 0 Yorum Var