İzmir'de 16 yıl önce kolon kanseriyle tanışan ve kalıcı stoma torbasıyla (vücut dışında sindirim sistemini tamamlayan torba) yaşamaya başlayan Talat Cankıymaz, 5 yıl önce Kolostomili ve Ostomililer Derneği'ni kurdu. Kendisi gibi kanserli hastalara yardım etmek için çalışan Cankıymaz, dört yıl önce hastalığı nedeniyle hayata küsen, evden dışarı çıkmak istemeyen Filiz Cankıymaz ile tanıştı ve evlendi. Stoma torbalarının üzerine 'sevgi' ve 'aşk' yazarak, denize giren, spor yapan, sokakta kalabalıklara karışan çift, hem hayatın keyfini çıkarıyor hem de diğer hastalara moral veriyor.

Talat Cankıymaz , 2002 yılında kolon kanserine yakalandı. Bir yıl sonra ameliyat oldu ve bir bölümü alınan kalın bağırsağının ucu karnına bağlandı. Cankıymaz, 7 yıl sonra kanserli hücrelerin karaciğerine sıçradığını öğrendi. Erken teşhis sayesinde karaciğeri iyileşen Cankıymaz, 7 yıl sonra da kanser nedeniyle akciğerinin bir bölümünü kaybetti. Önceleri aşçılık yapan ve genç yaşta malulen emekli olan Cankıymaz, 2013 yılında kurduğu Kolostomili ve Ostomililer Derneği sayesinde kanserli hastalara moral aşılıyor. Derneğin çalışmaları sırasında kolon kanserli Filiz Cankıymaz ile tanışan Talat Cankıymaz, önce odasından çıkmayan eşini hayata döndürdü şimdi de birlikte kanserli hastalara stoma torbasıyla da hayatın devam ettiğini anlatıyor.

Kolon kanseri nedeniyle zor günler geçirse de kendisi gibi olan hastalara yardım eli uzatmak isteyen Talat Cankıymaz, hastanedeki hastalara stoma torbasının kullanımı hakkında bilgi verdiğini belirterek "Türkiye'de kolon kanseri ile ilgili hiçbir derneğin bulunmadığını öğrendim. İlk derneği İzmir'de ben kurdum. Kolon kanseri olup stoma torbası takılan kader arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Onlara kendi torbamı gösteriyor, moral veriyorum. Ben bu torbayla spor da yapıyor denize de giriyorum" dedi. Dernek sayesinde hayatının kadınıyla tanıştığını anlatan Cankıymaz, "Filiz Hanımla tanıştım. O benim gibi değildi, hayata küsmüştü. Zamanla ilişkimiz aşka dönüştü. Sonra hayatımızı birleştirdik. Şimdi Filizimle, eşimle beraber hastanedeki kader arkadaşlarımızı ziyaret ediyor, hepsine moral olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var