Kahramanmaraş’ta aşırı yağmur nedeniyle bir sitenin istinat duvarı çöktü. Güvenlik kamerası tarafından görüntülenen çökme sırasında bir kadın kaldırım taşlarına asılı kaldı. 

Olay, Onikişubat ilçesi Vadi Mahallesi’nde bir sitede meydana geldi. Sabah 07.50 saatlerinde büyük bir gürültüyle uyanan site sakinleri, istinat duvarlarının çöktüğünü gördü. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, itfaiye ve ilgili kurumlar olası su ve gaz kaçağı olmaması için önlem aldı. Aşırı yağmur nedeniyle istinat duvarının çöktüğü öğrenilirken, çökme anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
 
Görüntülerde, ismi öğrenilemeyen bir kadının kaldırımda yürüdüğü sırada duvarın çökmesi ve kadının son anda kaldırım taşından tutarak düşmekten kurtulduğu görülüyor. Olay sonrası çevrede bulunan vatandaşlar kadını asılı bulunduğu kaldırım taşından yukarı çıkardı. 

Sitenin istinat duvarının onarılması için yetkililerden yardım bekleyen site yöneticisi Ahmet Bulut, “Bugün sabah saatlerinde bir gürültü koptu. Öncelikle biz deprem olduğunu zannettik ve baktık ki duvarımız çökmüş. Hemen ilgili kurumları aradık ve ilgilendiler. En büyük sevindiğimiz olay, can kaybımız olmaması. Olay sırası bir kadının duvarda asılı kalması ve çevredekiler tarafından kurtarılması var. Aşırı yağmur istinat duvarımız çöktü ve yetkililerden duvarımızın onarılması hakkında destek bekliyoruz” diye konuştu. 

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Hgg 08.01.2019 03:36
    istinat duvarı çok ince yapılmış degilde beton yerine dubari beton renginde boyamışlar
  • mevzu 08.01.2019 00:47
    bunu yapan firmaya ceza gelmeli lisansı iptal edilmeli ya çöken isnat duvarın altında insanlar olsaydı ya o kadın ölseydi sonuç ??? bilinçsiz yapı
  • turk oglu turk 07.01.2019 23:57
    boyle insaatmi yapilir?
  • kayserili 07.01.2019 21:22
    istinat duvarlarimiz ihanet duvari gibi
  • Yavuz 07.01.2019 20:37
    Yıkılma ihtimali düşünülmeden duvarın dibine çocuk oyun parkı yapmak da üst düzey bir saçmalık. Bu evlerin projelerini kim denetliyor,izin veriyor? Birilerine ceza kesmek için o parkta oynayan çocukların ölmesini mi bekliyor bu yetkililer !
Daha fazla yorum görüntüle