12 Eylül'ün başsavcısı Nurettin Soyer'in oğlu Tunç Soyer'in İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne CHP-İYİ Parti ittifakı tarafından aday göstermesi tartışmalara sebep olmuştu.

Özellikle Alparslan Türkeş'e attığı iftiralarla ceza almasını sağlayan, ülkücü gençlerin idamına sebep olan Soyer'e Kemal Kılıçdaroğlu sahip çıkmıştı.

Kılıçdaroğlu, Alparslan Türkeş’in idamını isteyen, ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu ile 17 yaşındaki solcu Erdal Eren’in idam kararının altında imzası bulunan işkenceci Nurettin Soyer için 'iyi bir kamu görevlisi, başarılı bir hukukçu' demişti.

Arşiv görüntülerinde de Alparslan Türkeş'in Soyer'e, attığı iftiralardan dolayı tepki gösterdiği, 'benim kitabımın hiçbir yerinde, iddianamede yer alan cümle yok. Böyle bir yazım yoktur. Nereden bulup da koymuş bu savcı bunu?' dediği görülüyor.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Bxhh 02.02.2019 04:42
    Hepinizin allah belasını verdin insanlı bölük pörçük ettiniz kendi cebiniz menfaatleriniz için üstlere çıkmak içşn masum gariban insanların üstüne basarak makam sahibi olanların Allah belasını versin
  • Beka 02.02.2019 00:43
    Babasinin sucunu ogluna yuklemeyin diyordu chpliler, ee kemal kilicdaroglu tunc soyer in babasini da savundu tv de . simdi nolacak haydi bakalım iyi partililer ve meral.
  • Şenol 01.02.2019 23:57
    Yorum yok