Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, bir kedievine sokak köpeklerinin saldırma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Saraylar Mahallesi'ndeki özel bir televizyon kanalının çalışanları, çevrede bulunan sokak kedilerinin soğuk havada barınması için iş yerinin ön kısmına kedievi yaptı.

Yuvanın içini battaniye ve çarşafla donatan televizyon çalışanları, 10 kadar kedinin kaldığı barınaktaki kumaş parçalarının barınak dışında dağınık vaziyette olduğunu, kedievinin talan edildiğini fark edince iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.

Görüntülerde, sokakta kovaladıkları kedilerin televizyon binası önündeki kedievine girdiğini gören 3 köpeğin, yuvadaki örtü ve çarşafları dışarı çekmesi yer alıyor. Uzun süre içerideki kedilerle mücadele eden köpeklerin, kedilerin patilerinden korkmalarına rağmen bez parçalarını dışarı çektiği görülüyor.

- "Kedilere bir şey olmamış"

Televizyon kanalı çalışanı Zafer Güvenç, sokak hayvanlarına şiddet ve kötü muamele endişesiyle güvenlik kamerasına baktıklarını belirterek, "Sokak kedileri için oluşturduğumuz bu yuvayı kim bu hale getirebilir ki diye düşündük, ancak görüntüler karşısında şoke olduk. Bizim kedievlerine sokak köpekleri saldırmış. 3 sokak köpeği kovaladığı kedilerin arkasından yuvalara saldırıyor ve yuvaları adeta dağıtıyor. Neyse ki kedilere bir şey olmamış." ifadesini kullandı.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • emre 25.09.2020 19:57
    serseri tayvası bunlarada bir yasa cıkması lazım meydanı boş bulmuşlar
  • Muttaki 15.11.2019 10:21
    İşte bu nedenle yapılan kedi evlerinin girişleri aynen buradaki örnekte olduğu gibi köpeğin başının geçemeyeceği büyüklükte ve yuvarlak olmalı, kedi rahatça girip çıkabilirken, köpekler girememeli. O zaman köpekler istediği kadar uğraşsın kediye zarar veremez. Ne yazık ki yapılan bir çok kedi evinde bu basit kurala dikkat edilmeyip çok geniş giriş yapılıyor, kediler de güven vermediği için haklı olarak buraları kullanıyor. Emek ve para boşa harcanmış, maksat yerine gelmemiş oluyor. Bu konuya lütfen dikkat edelim.
  • Mert 30.07.2019 08:28
    Ay canlarim ne kadar sevgi dolular
  • murat 06.02.2019 16:41
    sokak ve taşra köpekleri itlaf edilmeli
  • yuki 06.02.2019 16:24
    İstanbul da olduğu gibi belediye bunları yakalayıp kısırlaştırmalı. hem çok artmaları önleniyor, hem de kısırlaşan köpekler uysal oluyor.
Daha fazla yorum görüntüle