Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Doludere köyünde yaşayan meraklı çobanlar yeni doğum yapan ayının inine taş atınca olanlar oldu. 
 
Atılan taş ve çoban köpeklerinin havlamasıyla ininden bir anda çıkan ayı çobanları korkuttu. Köpeklerin kovaladığı ayının ininden gelen sesleri duyan çobanlardan biri kış uykusuna yatmayan ayının yeni doğum yaptığını anladı. Köpeklerin inden uzak tuttuğu ayının yuvasında ise 3 tane yeni doğmuş yavru ayı gören çobanlar daha sonra inin olduğu alandan uzaklaştı.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Ahmet Y. 13.02.2019 10:19
    zafergülten! bak ne güzel söylemişsin "Allah bilir". E madem Allah bilir ki öyledir sen ne diye çobanlar hakkında yorumda bulunuyosun.. Allahın bildiğine kendince hüküm veriyosun.?
  • izmir-dobracı 09.02.2019 16:56
    ayıya kaç uhehe falan diyorda ayı türkçe anlıyormu yoksa boşunamı velveleye veriyor
  • zafergülten 09.02.2019 12:10
    ifk adlı yorumcu adamların inde ne olduğunu bilmediğini söylüyor. yahu adamlar oranın kaç yıllık yerlisi ve üstelik çoban,bu inde ne olduğunu bilmezlermi.bide şunu söyliyeyim,ayı kötü kokan bir hayvandır ve ayı inide kokar,inden inin önüne geldinmi biraz ayıları tanıyorsan ayı ini olduğunu anlarsın. sanırım çobanların niyetide iyi değildi,artık yavruları birine satmayı mı,yoksa hayvanları öldürüp kürklerini mi almayı düşünüyorlardı,Allah bilir.
  • Ahmet 09.02.2019 10:31
    Hayvanın inine taş atmaya ne gerek var hayvanın yiyeceğini bırak oraya hayvanı rahatsız etmeden çekil hayır işle.
  • mmed 08.02.2019 22:42
    hayvan inine dönmez ise vebalini nasıl ödersiniz
Daha fazla yorum görüntüle