Kartal'da çöken binanın enkazında kalan 9 yaşındaki Mahmut Tayyip Alemdar'ın kurtarılma görüntüleri paylaşıldı.

AFAD'ın twitter hesabından paylaşılan videoda, Mahmut Tayyip'in enkaz altından 9 saat sonra kurtarıldığı belirtildi. Enkaz altında zamanla yarışan ekiplerin, Mahmut Tayyip Alemdar ile diyaloğu da kameralarca kaydedildi.

Arama kurtarma çalışmalarında duyulan ses üzerine Mahmut Tayyip'e ulaşan ekipler, iletişime geçtikleri çocuğun önce yerini tespit etti. Ekipler, tam noktanın belirlenmesi için Mahmut Tayyip'e yakınındaki bir eşyaya ya da duvara vurmasını söyledi. Bu anları cep telefonuyla kaydeden ekipler, Mahmut Tayyip'e, "Bizleri ziyarete geleceksin. Bu videoyu sana atacağız, güleceğiz buna hep birlikte." dedi.

- "Seni maça götüreceğim"

"Aslan parçası" diyerek moral vermeye çalışan ekipler, enkaz altında serum takmaya çalıştıkları Mahmut Tayyip'e hangi takımı tuttuğunu sordu. "Trabzonspor" cevabını alan bir AFAD personeli, Mahmut'a, "Seni çıkartacağım, maça götüreceğim." diyerek moral verdi.

Videoda, bir AFAD çalışanının da Mahmut Tayyip'e, "Mahmut, Trabzonspor'un hatırı varsa taktır şu serumu." şeklinde seslendiği duyuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hastane ziyaretinde Mahmut Tayyip'e Trabzonspor forması ile futbol topu hediye etmişti.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Mehmet KASTAMONU 13.02.2019 14:26
    benim yazacağım yorumun ABİLERİM KARDEŞLERİM YAZMIŞ ben daha iyisini yazamam mücadele eden azmi ile koca koca betonların altına girip tutuğunu KOPARANLARA SELAMLAR OLSUN ALLAH cc hz bileğinize güç ve küvvet versin İNŞAALLAH ALLAH cc hz hepinizden razı olsun BU MEMLEKETİN İNSANİ SIRT SIRT VERİNCE GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN ..........
  • hilfat 13.02.2019 13:22
    Adamsınız. Rabbim bileğinize yüreğinize güç kuvvet versin, yar ve yardımcınız olsun.
  • Kaya 13.02.2019 11:48
    Sizlerin ayagina tas degdirmesin Allah c.c. o cocugu cikardiniz ya o cocuk sevindiya . Allah c.c. Tum neslinizi sevindirsin ..
  • ZZZ 13.02.2019 11:33
    amerikada olsa film olur algı olur ALLAH razı olsun çok ilerledik çok ALLAH hainleri teröristleri düşmanları kahru perişan etsin oyunlarını başlarına çalsın vatanını milletini sevenlere yardım etsin işlerinde kolaylık versin
  • Denizci 13.02.2019 10:22
    Can siperane ve büyük özveri ile çalışan tüm arkadaşları kutluyorum.
Daha fazla yorum görüntüle