Türkiye'nin "yeni nesil tank avcıları" emin adımlarla göreve hazırlanıyor.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Türkiye'nin zırhlı kara aracı platformu üreticilerinden FNSS arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla imzalanan Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Proje ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde yer alan Kornet-E füzeleri ile Orta Menzilli Tanksavar Silahı (OMTAS) Projesi kapsamında tedarik edilecek füzelerin araç üzerinde kullanımı için ihtiyaç duyulan STA'ların yurt içi imkanlarla geliştirilmesi hedefleniyor.

FNSS, Kaplan araç ailesinin en hafif üyesini paletli tip ve Pars 4x4 aracını ise tekerlekli tip tanksavar aracı olarak üretime hazır hale getirdi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve yurt içinde geliştirilen tanksavar füzeleri de muharebe etkinliğini artıracak şekilde, projeye özel geliştirilen tanksavar kuleleri ile zırhlı araçlara entegre edildi.

Toplam 260 araçtan tekerlekli olanların tamamı OMTAS, paletli olanları ise bir bölümü Kornet-E, bir bölümü de OMTAS taşıyıcı olacak.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • HamidiyeSüvarisi 21.02.2019 12:52
    Helal olsun sana Türkiyem.kafire inat ver mehterı.
  • Devam 20.02.2019 21:35
    Kağıt deldi ye arkadaş erkeksen arabanla karşısına geç bak ne oluyor abd , israil , ab bitti siz başladınız çıkın hadi karşısına seni kağıt gibi eziyor mu gör
  • Xye 17.02.2019 16:10
    Hani tank arkadasa cevap; Sadece kisa ve öz olarak verecem.Bu tank avcisi üstten vuruyor yandan degil.
  • ali 17.02.2019 16:02
    beyler bu test atisi bunda kuvvetli muhimmat kullanilmaz yani tahrib kucu ufak dir gerceginde vardir
  • hani tank 17.02.2019 15:29
    kağıdı deldi diye en kalın zırhlı tankı delebilcekmiş gibi hava yapıyorsunuz bize, hareket halinde aktif ve pasif korumalı tanka karşı denemedikçe milyon kere kağıt delsen ne yazar
Daha fazla yorum görüntüle