Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) planlı faaliyetlerinden Kış-2019 Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatı, Kars'ta devam ediyor. Mehmetçiklerin tatbikatı gerçek operasyonları aratmadı. TSK resmi sosyal medya hesabı üzerinden tatbikat görüntülerini yayınladı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kış-2019 Tatbikatı, 9'uncu Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından, Kars'ta Şehit İstihkam Astsubay Kıdemli Üst Çavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'nda icra ediliyor.

TATBİKAT FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!

AĞIR KIŞ ŞARTLARINDA

Tatbikat ile birleşik ve müşterek harekatın icrası konusunda iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, birliklerin derin kar ve şiddetli soğuklarda atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetlerini deneme amaçlanıyor.

Ayrıca muharebe sahasını tüm boyutlarıyla canlandırarak, ateş ve manevranın senkronizasyonunu geliştirmek, kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe, ikmal ve bakım faaliyetlerinde eğitim seviyesini geliştirmek ve beka kabiliyetlerini artırmak, komuta-kontrol sistemlerinin kış şartlarında işletilmesini sağlamak da hedefleniyor.

HAREKET VE TAKTİK OPERASYONLAR

Özellikle terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlarda TSK'nın gururu Mehmetçikler, zorlu şartlara rağmen operasyonları en başarılı seviyede sürdürüyor.

Karlı dağlarda hareket kabiliyetini sergileyen seçkin Mehmetçik birlikleri, kayaklar ve kızaklarla operasyon gerçekleştirirken, atış çıkarma faaliyetleriyle de göz doldurdu.

TSK'NIN KIŞ TATBİKATI

Kış-2019 Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatı'na, Genelkurmay Başkanlığı ile Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarından birlik ve unsurlarla 15 dost ve müttefik ülkeden 251 personel katılıyor.

Kars'ta yoğun kış şartlarında yürütülen ve 22 Şubat'a kadar devam edecek olan tatbikatın görselleri, Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından paylaşıldı.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Adem BARDAKCI 21.02.2019 16:04
    RABBIM yar ve yardımcınız olsun. sizi muhafaza eylesin.
  • istikbal göklerde 21.02.2019 15:15
    istikbal göklerdedir. gökleri kim kazanırsa savaşı da o kazanır.
  • Mustafa 21.02.2019 13:50
    Köpeğine sahibinin şansları varmış. Adamda silah ile yok.
  • Rafıkb27 21.02.2019 13:30
    Allah türk e yar olsun maşallah
  • diriliş 21.02.2019 13:00
    maşallah güzel
Daha fazla yorum görüntüle