Tayvan Havayollarına ait Boeing 747 tipi bir uçağı kullanan pilot uçuş esnasında uyuyakaldı. Uykuya dalan pilotun o anları ise yardımcı pilotu tarafından kamerayla kaydedildi.

Tayvan Havayollarına ait Boeing 747 tipi uçağı kullanan Çinli bir pilot, uçuş esnasında uyuyakaldı. Uykuya dalan pilotun o anları ise yardımcı pilotu tarafından kamerayla kaydedildi. Videonun çevrimiçi platformlarda yayılması üzerine her iki pilot yaptıkları hayati hatadan dolayı cezalandırıldı. Öte yandan uçuşu sırasında uyuyan pilotun meslekte 20 yılını doldurmuş deneyimli bir çalışan olması ise dikkat çekti.

Video, şirketin tarihindeki en büyük pilot grevinin sona ermesinden günler sonra yayınlandı. Neredeyse bir hafta süren grev, Tayvan'da büyük sorunlara neden olmuştu. Sendika kaynaklarına göre, grev yaklaşık 25 bin yolcuyu etkilemişti.

Sendikanın 7 ve 12 saatten daha uzun uçuşlarda pilot uygulamasında personel artışı talebi ise dikkat çekmişti.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • birisi 25.02.2019 13:30
    videosunu çeken pilot tam bir yılan.
  • TESPİT 25.02.2019 09:07
    BOMBOŞ yol hacı al boşa makinayı aksın gitsin gideceği yere kadar.
  • Arif 23.02.2019 12:56
    Hava değişimi ve monoton hareketler uyku yapabilir. Otomatik pilotta seyrederken uyuyakalmış görünüyor, otomatik pilotta olmasa video çekende meşgul olup video çekemezdi. Pilotlardan birinin uyuması normal bir durum olabilir ama anormal olan onu uyandırmak yerine video kaydı yapması. Büyük uçaklarda iki pilot olmasının sebebi zaten budur. Pilot uyur yada ölürse yardımcı pilot onun görevini yerine getirir. Bu tür videolar insan oğlunun hainliklerinin ve dünyevi hırslarının bir göstergesi. Pilotun uyanmasını sağlamak yerine onu kovdurup pilotlukta yükselme gayesi taşıdığı aşikar.
  • Haluk 23.02.2019 11:16
    Pilotluk en zor mesleklerden biri neredeyse hiç uyumadan uçuyorlar, firma pilotu cezalandıracağına uzun uçuşlara ikinci bir ekip koysun robot değil bunlar insan, uykun geldiğinde uyursun.
  • ... 23.02.2019 09:02
    eğer uçağı kaptan pilot kaldırdıysa yardımcı pilot indirir ,eğer yardımcı pilot kaldırdıysa kaptan indirir..havacılıkta kurallar katıdır ve herşey standarttır..747 büyük bir uçak ve kısa mesafe değil uzun mesafe uçuşlarında kullanılır ve uzun uçuşlarda uçak düz uçuşda oto pilottayken ,pilotlardan biri kontrolü alırken diğer pilot kısa dinlenme araları ve molaları verebilir..
Daha fazla yorum görüntüle