İstinye Üniversitesi İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, Haber7 Gündem Masası'nın konuğu oldu. Kurt, Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Aydin Öztürk 03.03.2019 09:59
    Bugün devlet bana al sana iş, gir şu özel işletmeye çalış desin, emeklilik konusu o gün benim için kapanmıştır. Ana dil seviyesinde Almanca, iyi derecede İngilizce bilgim var, Almanca Öğretmenliğinden mezunum. 20 yıllık eğitim ve otomotiv tecrübem var. Buna rağmen iş bulamıyorum.Fazla maaş talep ettiğimden değil. İşveren 35 yaş üstü kişilerle iş görüşmesi bile yapmıyor.
  • İşsiz EYT'li 01.03.2019 23:13
    Eyt ye gelince kaynaklar sınırlı ama kendilerine gelince sınırsız. Biz iş bulamıyoruz siz sürekli Avrupa dan bahsediyorsunuz ama sadece emeklilik yaşıyla bunu uygulayamazsınız. buradaki çalışma şartları,ücretler,sosyal imkanlar işsizlik maaşları verilen kira yardımlarını vergi sistemlerini Avrupa şartlarına getirin bakalım kimse emeklilik isteyecek mi. İş kura bir girip bakmanızı öneririm 30-35 yaş üstü eleman alan kaç firma var. 43 yaşındayım ama yaşımdan dolayı iş bulamıyorum. Hep fedakarlık bizlerden istendi. bir zahmet birazda devletimiz şatafatından fedakarlık edip halkına sahip çıksın. bizim alacağımız maaşlarla yurt dışına gidecek halimiz yok ( malesef o konuda da Avrupalı değiliz)
  • EYT 01.03.2019 19:51
    Kazanılmıış bir hak değil de beklenen bir yaşın yükseltilmesiyse bütün herkesin emeklilik yaşını yükseltin o zaman, ama şimdiki emekli adaylarına bunlar bir daha olmayacak diyorlar.